Ресторан у Британії пропонує гавайську піцу за 120 доларів: у чому причина

Ананас – це топінг, що викликає палкі суперечки між любителями піци по всьому світу. Наприклад, відомий шеф-кухар Гордон Рамзі засуджує таку начинку, проте популярні мережі піцерій з радістю продають гавайську піцу своїм клієнтам.

Одна з піцерій у Британії Lupa Pizza оригінально вирішила цю ситуацію, поставивши цінник на стандартну гавайську піцу в 100 фунтів стерлінгів (120 доларів), щоб відвадити від неї покупців.

Для розуміння рівня цін: піца “Маргарита” в цьому ресторані коштує від 8 фунтів, піца “Пепероні” – від 12 фунтів, а піца з фрикадельками – від 14 фунтів.

Як пише Independent, піцерія додала гавайську піцу в своє меню після безлічі прохань від клієнтів. Однак співробітники підняли ціну на неї до неба на знак засудження.

Ресторан опублікував у своєму Instagram фотографію піци в неаполітанському стилі, увінчаної чотирма шматочками консервованого ананаса, з підписом: “Ананас на піці – любите чи ненавидите? Ми не дуже любимо, але якщо ви любите, то тепер вона є в нашому меню Deliveroo за 100 фунтів стерлінгів”.

Ресторан додав піцу з ананасами в меню після наполегливих прохань клієнтів / скріншот

До цього ресторан приготував лише одну гавайську піцу, яка була зроблена для ілюстрації в повідомленні (і ананас було видалено перед тим, як піцу було з’їдено).

Шеф-кухар ресторану висловив думку, що ананаса взагалі не повинно бути на піці.

“Я люблю пінья-коладу, але ананас на піці? Ніколи. Я краще покладу на неї полуницю, ніж цю тропічну загрозу”, – переконує він.

Гавайська піца – історія

Перші згадки про ананас у піці відносяться до середини 1950-х років, а термін “гавайська” використовувався для опису піци з фруктами та іншими поєднаннями інгредієнтів.

Однак популярність начинки для піци часто приписують Онтаріо, Канада, де грецький іммігрант Сем Панопулос приготував піцу у своєму ресторані 1962 року.

Натхненний недавнім візитом до Неаполя, Панопулос розробив кілька піц для меню, а також представив американізовані версії китайських страв, таких як кисло-солодка курка, до складу якої входив ананас.

Розповідають, що Панопулос додав в одну піцу консервований ананас і шинку, не знаючи, чи буде це популярним серед клієнтів, але суміш солоного і солодкого виявилася виграшною.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

У ВР назвали умову, коли відбудеться зниження мобілізаційного віку в Україні

Народний депутат Микола Княжицький заявив, що можливість зниження мобілізаційного віку в Україні може залежати від…

2 години ago

Українці в 2025-му заплатять податки за свої авто: за які доведеться віддати 25 тис. грн

Українцям 2025-го доведеться знову сплатити податок на авто. Йдеться лише про відносно нові машини (віком не старшим…

2 години ago

Як створити ошатний образ із джинсами: фешн-блогерка продемонструвала стильний прийом

Джинси - незамінна деталь у гардеробі кожної модниці. Це універсальна річ, яку можна одягнути з…

2 години ago

Зробимо Америку знову великою: Трамп анонсував перше гучне рішення на посаді президента

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що створить "Службу зовнішніх доходів". Вона буде призначена для…

2 години ago

Ощадбанк вразив нововведеннями: підневільно “впарять” кредит і скажуть, що так і було

Клієнтка Ощадбанку повідомила, що співробітники банку відмовляються видавати зарплатні картки, якщо не відкрито кредитної лінії.…

2 години ago

Дружина Трампа розкрила, скільки Байдену дадуть часу, щоб залишити Білий дім

Майбутня перша леді США Меланія Трамп через тиждень вдруге оселиться у Білому домі. За її…

2 години ago