У Німеччині елітний спецназ охоронятиме підводну інфраструктуру, – Spiegel

Німецький елітний підрозділ Федеральної поліції по боротьбі з тероризмом GSG 9 охоронятиме підводну інфраструктуру. Зокрема, йдеться про трубопроводи в Північному і Балтійському морях.

Видання Spiegel пише, що відповідне розпорядження надійшло від федерального міністра внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Зазначається, що чиновниця вирішила, що GSG 9 у майбутньому розмістить морську оперативну групу на постійній основі в Нойштадті в Шлезвіг-Гольштейні. Звідси сили, що спеціалізуються на контртерористичних операціях, зможуть швидше реагувати на кризові ситуації.

Повідомляється, що небезпека диверсій проти інфраструктури в Північному і Балтійському морях стала очевидною після атаки на “Північний потік”. Поліція та збройні сили Німеччини вже певний час спостерігають, що десятки російських кораблів-шпигунів вивчають мережу трубопроводів та інших підводних ліній на дні Північного та Балтійського морів.

Морські підрозділи GSG 9 мають у своєму розпорядженні швидкісні катери та спеціально навчених водолазів, які можуть діяти з кораблів Федеральної поліції.

Підрив “Північного потоку” – останні новини

Розслідування вибуху на “Північному потоці” зіштовхнуло лобами Польщу і Німеччину. Влада Польщі не стала виконувати ордер на арешт одного з імовірних членів команди, виданий німецькою владою в червні. Підозрюваний згодом виїхав в Україну, що викликало обурення німецьких правоохоронців.

У серпні німецька прокуратура видала ордер на арешт громадянина України у справі про підрив “Північного потоку”, але в Берліні запевняють, що це не зіпсує відносини з Києвом.

Романчук Микола

Recent Posts

“Варшава була частиною Російської імперії”: Медведєв пригрозив Польщі і закликав “не будити звіра”

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у черговому нападі агресії пригрозив цивілізованому світу війною. Також він…

14 хв. ago

Довелося викликати поліцію. “Z-патріот” напав на Кашпіровського під час виступу (відео)

Відомий російський психотерапевт Анатолій Кашпіровський зазнав нападу під час виступу одного з міст Росії. Одного…

27 хв. ago

«Слуги народу» готові повним складом вирушити на фронт: за яких умов

Про це розповів голова фракції «Слуги народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія. Відповідна заява пролунала у…

34 хв. ago

По Україні вдарять заморозки: чи повернуться відключення світла через це

В Україну найближчими днями прийдуть перші заморозки, але зниження температур не призведе до повернення графіків відключення…

37 хв. ago

Найбільший Супермісяць 2024 року: коли відбудеться і чого чекати

Астрологиня Анжела Перл розповіла, що обіцяє нам повний Місяць 17 жовтня в знаку Овна, а також…

43 хв. ago

TikTok масово звільняє модераторів і замінює їх штучним інтелектом

Соціальна медіаплатформа TikTok скоротила декілька сотень співробітників, щоб замінити їх штучним інтелектом – повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела.…

59 хв. ago