Психічна хвороба Лукашенка прогресує

Манія величі у Олександра Лукашенка прогресує. Напередодні правитель Білорусі заявив, що його політику підтримують 99% громадян… Польщі.

Такого рейтингу у Лукашенка й близько ніколи не було навіть за версією Центрвиборчкому імені Лідії Єрмошиної . Але що більше старіє імператор, то більшу потребу відчуває у лестощі, включаючи самовихваляння.

– Я не хочу сказати, що з усіма поляками в Польщі ми маємо блискучі відносини, але 99% поляків розуміють нашу політику і, впевнений, підтримують її.

Цифра ця з милих серцю Лукашенка брежнєвських часів. Тоді, за офіційною інформацією, на будь-яких виборах у СРСР понад 99% виборців незмінно «голосували» за «блок комуністів та безпартійних».

І про що не йшлося, Лукашенко прагне приписати собі головну роль. Варто було на зустрічі правителя з представниками діаспори одному з учасників згадати про фестиваль національних культур у Гродно, як з’ясувалося:

– Я занурений у цей фестиваль, колись його створював, ініціював.

(Так занурений, що на жодному з попередніх 14-ти не побував)

Потім виявилося, що Лукашенко «облагодив» ще й український народ. За версією правителя, саме він вирішував питання з Москвою на користь Києва, незважаючи на те, що одним із ініціаторів розпаду СРСР був президент України Леонід Кравчук.

– Навіщо було руйнувати країну? Звісно, ​​у Кремлі ця заваруха починалася. Але ми (у вас – Кравчук, у нас – Шушкевич) просто руки потирали: тільки незалежність, відірватися від Росії та інше, – заявив Лукашенко.

(Вкрай показово, що, навіть очолюючи понад 30 років Білорусь, правитель продовжує жалкувати, що вона стала незалежною державою!)

Тепер Лукашенко стверджує, що саме він тоді переконав керівництво Росії взяти відповідальність за ті події та продовжити підтримку не лише Білорусі, а й України, зокрема, дешевими енергоресурсами. Тож у будь-яких подіях імператор приписує собі центральну роль.

Скільки б елементів вищого підлабузника не виконували підлеглі, Лукашенка все одно мало. Все доводиться робити самому…

Василь Верас, «Cалідарність»

Лисенко Катерина

Recent Posts

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

2 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

17 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

32 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

42 хв. ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

47 хв. ago

Мобілізація в Україні: багатодітні батьки не завжди мають право на відстрочку

Терцентри комплектування (ТЦК), коли ідеться про відстрочку для батьків трьох або більше дітей, звертають увагу на заборгованість…

57 хв. ago