Російський флот пройшов підготовку з нанесення ядерних ударів по Європі – FT

Балтійський флот РФ пройшов підготовку по завданню ядерних ударів по європейських країнах. Країна-агресор вказала 32 потенційні цілі для російського флоту у Європі.

Головним пріоритетом у разі війни з НАТО російська армія називає ослаблення військового та економічного потенціалу противника. Про це повідомляє Financial Times.

У розпорядженні ЗМІ опинилися секретні документи, які містять список цілей для російських ракет, які можуть нести як звичайний, так і ядерний заряд. На картах росіяни вказують десятки цілей для Балтійського флоту переважно в Норвегії та Німеччині. Зокрема, РФ тренувалася “атакувати” військово-морську базу у Бергені (Норвегія), радіолокаційні станції та об’єкти спецназу.

Також росіяни провели підготовку з завдання ядерного удару по об’єктах оборонної промисловості ВеликоЇ Британії, зокрема, по британському Барроу-ін-Фернессе, де будують військові кораблі і підводні човни.

За словами колишнього співробітника НАТО Вільяма Альберка, на оприлюднених картах вказали лише десятки цілей по всій Європі, але Росія може націлюватися на сотні або навіть тисячі об’єктів.

У РФ вказують на можливість російських кораблів нести ядерну зброю, а також високу маневреність флоту, що дозволяє завдавати раптових та масованих ударів по різних напрямках. Аналітики, на яких посилається FT, вважають, що стратегія Росії передбачає завдання ударів по цивільних об’єктах та критичній інфраструктурі.

Більше того, російські військові згадували про варіант так званого “демонстраційного удару” для залякування західних країн. Журналісти наголосили, що ці документи РФ підготувала у період з 2008 по 2014 роки. Причому чиновники західних країн та аналітики, які вивчили документи, сказали, що дані відповідають оцінці НАТО загрози ударів з боку російського флоту.

Ольга Степанова

Recent Posts

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

26 секунд ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

25 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

36 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

49 хв. ago

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

1 годину ago