Працівниця школи за рік вкрала їжі на 62 мільйони гривень: як їй це вдалось (фото)

68-річна Віра Лідделл, директорка харчоблока в школі округу Харві (Канзас, США), проведе майже десять років за ґратами за крадіжку продуктів на суму понад 1,5 мільйона доларів (майже 62 млн грн). Жінка визнала себе винною в тому, що протягом року замовила понад 11 000 ящиків курячих крилець в одного постачальника та викрала їх, завантаживши у фургон. Про це пише видання Metro.

За словами прокурорів, ці продукти замовлялися для учнів, які під час пандемії коронавірусу відвідували заняття дистанційно. Лідделл розробила свою схему в липні 2020 року й працювала так аж до лютого 2022 року.

Її викрив бізнес-менеджер школи, який проводив аудит. Він помітив, що витрати на харчування перевищили бюджет на 300 000 доларів (приблизно 12,4 млн грн) за кілька місяців до кінця навчального року, водночас учні не отримали жодного курячого крильця.

Повідомляється, що Віра Лідделл очолювала харчоблок навчального закладу протягом десяти років. У січні минулого року їй було висунено обвинувачення в крадіжці та управлінні злочинною організацією. Її засудили майже до десяти років ув’язнення.

Віра Лідделл крала курячі крильця Фото: County State’s Attorney’s Office

До речі, це не єдиний випадок крадіжки їжі, призначеної для учнів, під час пандемії. У березні 2020 року зловмисники винесли зі школи Госфілд у графстві Ессекс (Велика Британія) заморожену їжу, призначену для дітей лікарів і медсестер, яким дозволили відвідувати очні заняття, аби їхні батьки могли продовжувати службу на передовій у боротьбі з пандемією. Злодії забрали чотири морозильні камери, а також винесли всі сухі пайки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

8 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

17 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

30 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

40 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

53 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago