Ліван випустив по Ізраїлю понад 100 ракет: ЦАХАЛ у відповідь атакував об’єкти “Хезболли”

З території Лівану по Ізраїлю 13 червня було випущено понад 100 ракет та декілька безпілотників. Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) у відповідь атакувала інфраструктуру “Хезболли”. Про це інформує видання The Times of Israel.

Зокрема в армії оборони Ізраїлю зазначили, що під час атаки Ліван випустив близько 40 ракет у бік Голанських висот і Галілеї. Засоби протиповітряної оборони збили більшу частину ракет, а інші влучили в кілька районів на півночі Ізраїлю, що призвело до пожеж щонайменше в 15 місцях.

Крім того, було виявлено “сім підозрілих повітряних цілей”, швидше за все, безпілотників, які перетинали повітряний простір Ізраїлю з Лівану. З них чотири було перехоплено.

Журналісти повідомили, що під час атаки двоє 20-річних чоловіків отримали легкі осколкові поранення в місті Кацрін на Голанських висотах. Згодом представники “Хезболли” взяли на себе відповідальність за атаку, заявивши, що цілями удару були кілька військових баз.

Як на атаку відповів Ізраїль

Винищувачі ЦАЇАЛу завдали удару по інфраструктурі “Хезболли” в Дейр-Сер’яні на півдні Лівану. При цьому під час атаки три “підозрілі повітряні цілі”, мабуть, безпілотники, знищили засоби ППО над Голанськими висотами.

Згодом з’явилася інформація, що двоє солдатів ЦАХАЛу отримали поранення легкого та середнього ступеня тяжкості внаслідок обстрілу протитанковою керованою ракетою з боку Лівану.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago