На кордоні Азербайджану та Вірменії сталась стрілянина: є жертви

В ніч за 12 на 13 лютого на кордоні Вірмені та Азербайджану стався обстріл з використанням стрілецької зброї. Міністерство оборони Азербайджану звинувачує у події вірмен. 

Про ситуацію розповіли на порталі відомства.

Пресслужба азербайджанського Міноборони вказала, що НП сталися 12 лютого о 20:50 та о 23:40 год.

Обстріл вівся у напрямку двох населених пунктів — Чінарли (Товузгалинський район) та Коханабі (Товузький район). Інші деталі інциденту не наведені.

Товузький район Азербайджану Фото: Google Maps

Крім того, Азербайджанське держане інформаційне агентство Azertag повідомило про інцидент, який стався о 13:00 12 лютого біля населеного пункту Неркін-Анд. Під час обстрілу отримав поранення один військовий.

Azertag опублікували відео, зняте, ймовірно, на місці подій. На записі можна помітити переміщення невідомих осіб і ледь помітні спалахи. Дата і місце зйомки точно не відомі.

В Міністерстві оборони Вірменії заперечили звинувачення протилежної сторони. Натомість заявили, що відбувся обстріл з боку Азербайджану 13 лютого о 5:30 за місцевим часом (о 3:30 за Києвом). Місце інциденту — село Неркін Ханд. Внаслідок обстрілу загинуло двоє вірменських солдатів, також є поранені, — написали урядовці.

МЗС Азербайджану ще не публікувало коментарів щодо інциденту на кордоні. Також поки що немає реакції президента Ільхама Алієва. МЗС Вірменії та прем’єр-міністр Ніколо Пашинян не відреагували на подію.

Село Неркін Ханд, про яке іде мова у повідомленні Міноборони Вірменії, розташоване на південній ділянці кордону між двома країнами. За 14 км на південь — кордон з Іраном, за 200 км на північ — Товузький район, про який заявляли в Міноборони Азербайджану.

Місце обстрілу на вірмено-азербайджанському кордоні Фото: Google Maps

Азербайджан та Вірменія — деталі

Зазначимо, попереднє протистояння між Азербайджаном та Вірменією сталось восени 2023 року. Азербайджанські урядовці заявили, що стався напад на військових у вірменському анклаві в Карабасі. Після цього було прийнято рішення про початок “антитерористичної операції” на території Карабаху. Разом з тим почались перемовини з представниками місцевого населення: запевняли, що вірмен будуть мирно інтегрувати у життя решти країни. Після цього сотні тисяч людей виїхало з анклаву.

Ольга Степанова

Recent Posts

У РФ під удар потрапили аеродром і НПЗ: подробиці нічної атаки (фото, відео)

У ніч на 19 травня регіони Російської Федерації зазнали масованої атаки із застосуванням тактичних ракет…

43 секунди ago

Європа може вкритися кригою вже скоро: учені прогнозують глобальну кліматичну катастрофу

Світ стрімко наближається до глобальної кліматичної  катастрофи. Вона може статися вже найближчим майбутнім. Найбільше постраждає…

5 хв. ago

Новий закон про мобілізацію в Україні: чи будуть вручати повістки на блокпостах

В Україні не визначено спеціальних місць, де військовозобов’язаним громадянам повинні видавати повістки. А  це означає, що їх…

9 хв. ago

Не найкращий вибір: які італійські авто не варто купувати у 2024 році

Італія була серед піонерів автомобілебудування. Автомобілі італійського виробництва не втрачають популярності завдяки потужним характеристикам та елегантному…

14 хв. ago

“Це їхня перша хвиля”: Зеленський налякав українців заявою про новий наступ росіян

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наступ росії в Харківській області може бути лише першим етапом…

20 хв. ago

Питання виживання: заводи в Україні змушені наймати жінок через брак чоловіків, – FT

Жінки в Україні все частіше займають місця, які до повномасштабного вторгнення Росії займали чоловіки. Тепер вони затребувані…

25 хв. ago