Знайшла через 25 років: жінка стала поліціянткою, щоб покарати вбивцю свого батька

Жінка з Бразилії, яка присвятила все своє життя пошукам вбивці батька, змогла нарешті здійснити свою мрію, спіймавши злочинця-втікача через 25 років. Про це повідомляє Balanço Geral.

Живальдо Жозе Вісенте де Деуса застрелили 16 лютого 1999 року після палкої суперечки в барі бразильського міста Боа-Віста. Чоловік посперечався з таким собі Раймундо Алвесом Гомесом через борг у 150 бразильських реалів (еквівалент $29 у 1999 році).

У якийсь момент Гомес, який хотів повернути свої гроші, вийшов із закладу на кілька хвилин, а потім повернувся з пістолетом й розстріляв в упор Живальдо — батька п’ятьох дітей. Після цього зловмисник втік з місця злочину.

Родина Вісенте де Деуса не втрачала надії добитися справедливості, а його старша донька — Жислен, якій на той момент було лише дев’ять років, присвятила своє життя пошукам вбивці батька.

“Цей чоловік розбив сім’ю з п’ятьма дітьми. Матері довелося докласти чимало зусиль, щоб виховати нас”, — розповіла вона в інтерв’ю бразильському виданню Nova1.

Жислен як найстарша з п’яти дітей змушена була допомагати матері піклуватися про молодших братів та сестер, а також виконувати роботу по дому.

У 18 років, після закінчення середньої школи, вона вступила на юридичний факультет й через сім років стала ліцензованим адвокатом. Втім, у 2022 році жінка відмовилася від юридичної кар’єри, щоб стати офіцером поліції, а через два роки, 19 липня 2024 року, склала іспит і була офіційно призначена на посаду слідчого поліції. Насамперед вона попросила призначити її на посаду у відділі з розслідування вбивств, щоб нарешті знайти Раймундо Алвеса Гомеса.

25 вересня, всього через два місяці після початку своєї кар’єри офіцера поліції, Жислен здійснила свою мрію. Вона знайшла та заарештувала вбивцю батька на фермі в регіоні Нова-Сідаде поблизу Боа-Віста.

“Ми не вірили, що зможемо дочекатися цього моменту. Я плакала від полегшення, бо після стількох років вперше відчула, як з моїх плечей падає величезний камінь”, — зізналась поліціянтка.

Коломієць Надія

Recent Posts

Домашня намазка з сала та зелені: рецепт смакоти на зиму

Оригінальний паштет з сала, який поєднує цей продукт з часником, стає популярною заміною м'яса з…

3 хв. ago

Податкова вже отримала перші банківські дані українців з-за кордону: кому вже полетіли “листи щастя”

Міністерство фінансів повідомило про успішний перший міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки україців в різних країнах.…

23 хв. ago

Водіям готують радикальні зміни: тепер без штрафів – просто відберуть права

У Центрі демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) запропонували запровадити систему "штрафних балів" для порушників правил…

30 хв. ago

Реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть в бусики

Навіть після проведення реформ територіальні центри комплектування збережуть за собою функцію примусової мобілізації. Про це…

35 хв. ago

“Російський шпигун” видавав себе за інопланетянина, щоб зустрітися з принцом Філіпом

Режисер Марк Крістофер Лі стверджує, що британська королівська сім'ї має довгі стосунки з феноменом НЛО.…

39 хв. ago

Зарплати стрімко підуть униз: як нові податки змінять життя українців

Верховна Рада ухвалила закон, який значно підвищує податки, викликавши палкі дебати серед керівників бізнесу та…

1 годину ago