Пішов з роботи заради чаю з талібами і прогулянок у Сомалі: 26-річний хлопець відвідав понад 50 країн

Безстрашний 26-річний Гаррі Джаггард з англійського міста Стратфорд-на-Ейвоні три роки тому кинув нудну роботу, зібрав рюкзак і вирушив подорожувати. Чоловік побував у 51 країні в Азії, Африці та Близькому Сході, витрати на поїздки покривали його відео на YouTube, пише британський таблоїд Daily Star.

У кожному новому місці Джаггард проводить близько тижня, щоб перейнятися культурою місцевих жителів: носить традиційний одяг, вивчає їхню мову і пробує кухню. Улюбленими країнами мандрівника стали Афганістан, Непал, Пакистан, Ємен і Колумбія.

“Найчастіше я пив чай з місцевими жителями і ухилявся від занадто цікавих кіз. Мені подобається спосіб життя з рюкзаком за спиною. Я бачу світ і розумію, що 99% людей не намагаються мене викрасти або обікрасти”, — розповів він.

Гаррі Джаггард покриває витрати на поїздки завдяки YouTube-блогу

Джаггард зізнається в наявності повної свободи в плані розкладу: чоловік прокидається зазвичай рано, подорожує і спілкується з людьми, у яких у нього схожі інтереси.

“Мені подобається хвилювання невідомості. Я ніколи не знаю, що буду робити завтра”, — додав він.

Умови проживання мандрівника сильно відрізняються: від розкішного готелю в Дубаї з аквапарком, акваріумом і найкращим шведським столом — до 50-пенсового готелю в Пакистані з дерев’яним ліжком без подушок, простирадл і кондиціонера в гуртожитку з 30 іншими чоловіками.

“Часто я безкоштовно зупинявся в сімейних будинках в Індії, Непалі, Шрі-Ланці та на Філіппінах і це були найкращі враження. Ви зможете відчути, яке насправді життя в цих країнах”, — сказав він.

Три найяскравіші враження Джаггарда: 22-годинна поїздка на даху поїзда, що перевозить залізну руду, пустелею Сахара, вирізання ножем племінного татуювання в Південному Судані та чаювання з талібами в Афганістані.

Поїздка в Сомалі була тривожною для Джаггарда

За підсумками подорожей він зрозумів, що у світі багато страждань і висловив подяку за народження в розвиненій країні. Гаррі визнає, що не потрапляв у небезпечні ситуації, його сім’я непокоїться і намагається стежити за його місценаходженням.

“На щастя, у мене нічого не вкрали. Я зустрічав неймовірно гостинних людей у місцях, які вважаються небезпечними. Мене нокаутували в кулачному бою в Нігерії. У Пакистані мене називали терористом, поїздка в Сомалі була тривожною, попри супровід двох озброєних охоронців”, — ділиться він пережитим досвідом.

Чаювання з талібами в Афганістані було однією з яскравих подій у житті мандрівника

Джаггард приїжджає додому на місяць раз на рік і проводить час у сімейному колі. Постійне пакування і розпакування речей, переїзди кожні три дні, часті хвороби стомлюють, але Гаррі вестиме такий спосіб життя доти, доки йому не набридне.

“Я не можу уявити, повернення додому і роботу з 9 до 17. Я люблю Велику Британію, але вважаю, що потрібно їхати туди, де до тебе ставляться краще. У Британії такого немає, а на Балі, в Індонезії, вдвічі дешевше, погода краща, і там живе велика спільнота людей, які поділяють мою місію”, — зазначає він.

Романчук Микола

Recent Posts

У поляків змінилась позиція щодо українських біженців

Кількість поляків, які вважають, що їх країна повинна приймати українських біженців сягнула рекордно низького показника…

7 хв. ago

Чоловік “зіпсував” медовий місяць, пішовши наперекір дружині, запросивши разом із ними іншу пару

Жінка стверджує, що її чоловік зіпсував їм медовий місяць, запросивши в поїздку свого найкращого друга…

15 хв. ago

Бюстгалтер розбрату: вчений відрікся від свого дослідження, але жінки мають знати правду

У 2013 році новинні видання по всьому світу оприлюднили інформацію про французьке дослідження, яке показало, що…

24 хв. ago

Що відбувається з дорослим, коли він п’є грудне молоко

Протягом тривалого часу люди використовували грудне молоко не тільки для годування дітей. У першому столітті Пліній Старший…

32 хв. ago

Міноборони анонсувало запуск відстрочок у “Резерв+”: хто зможе отримати

У застосунку "Резерв+" незабаром з'являться нові важливі функції для військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра…

37 хв. ago

Коли настане кінець світу: у записах Ньютона знайшли передбачення

Вчені заявили, що знайшли у записах Ньютона передбачення дати кінця світу. Свідками цієї події можуть…

42 хв. ago