Індія опинилася в трійці найбільших постачальників заборонених технологій для РФ – Bloomberg

Індія наростила постачання до Росії обмежених критично важливих технологій, які підпадають під західні санкції. Експорт Індії для Кремля став другими за величиною після китайського. Про це повідомляє Bloomberg.

Так, індійський експорт мікрочипів, схем та верстатів перевищив $60 млн у квітні та травні – приблизно вдвічі порівняно з попередніми місяцями цього року. При цьому оцінюється, що у липні він підскочив до $95 млн, розповіли Bloomberg чиновники на умовах анонімності.

За словами західних чиновників, згідно з останніми даними, майже п’ята частина заборонених технологій потрапляють у російський військово-промисловий комплекс через Індію.

Через санкції експорт більшості предметів подвійного використання безпосередньо до Росії заборонений, тому країна-агресор купує їх у третіх державах, й іноді у різних дочірніх компаній західних фірм або через мережу посередників.

Журналісти зазначають, що Туреччина та Об’єднані Арабські Емірати були двома великими перевалочними пунктами, проте з’явилися й нові хаби. Серед них, за словами співрозмовників Bloomberg, Індія, Малайзія та Таїланд.

Bloomberg наголошує, роль Індії у постачанні таких товарів представляє додаткову проблему, оскільки США та ЄС хочуть розвивати партнерські відносини з урядом прем’єр-міністра Нарендри Моді, який досі підтримує зв’язки з Путіним.

Крім того, Індія також стала головним покупцем російської нафти, попри зусилля країн-союзників умовного Заходу щодо обмеження продажів.

Коломієць Надія

Recent Posts

Штрафи за тонування: що українцям потрібно знати про “неправильне” скло

В Україні існують чіткі правила щодо тонування скла автомобілів. Лобове скло повинно пропускати не менше…

4 хв. ago

Через це забирають субсидію: що не можна робити отримувачам допомоги

В Україні триває перепризначення субсидій на опалювальний період. Більшість субсидій буде продовжена автоматично, однак є шанс…

7 хв. ago

ТЦК на концерті “Океану Ельзи”: Мережа вибухнула мемами і обуренням

Ну що ж, здається, в Україні з'явився новий вид розваг для співробітників ТЦК: рейди на…

15 хв. ago

“Путін — х**ло” знову лунає: грузинські фанати запалили на матчі Ліги націй проти України (відео)

У світі футболу іноді відбуваються події, що виходять далеко за межі гри. 11 жовтня на…

21 хв. ago

До України повертаються заморозки та мокрий сніг, – Укргідрометцентр

На вихідних у більшості областей України пройдуть дощі та знизиться температура, а у західних областях…

33 хв. ago

Представлено генератор, що перетворює повітря і хвилі на дешеву електрику

Інженери компанії CGEN Engineering створили новий тип генератора, який може знизити вартість електроенергії, виробленої за…

37 хв. ago