Лукашенко заговорив про розвал СНД на фоні боїв у Курську: що думає диктатор

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко на фоні операції в Курській області Росії заговорив про можливий розпад СНД і припустив, що “Росія може рухнути”. Про цілі подібних заяв Лукашенко розповів під час чату на Главреді військовий і політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що Лукашенко має добре розвинений інстинкт самозбереження. Мусієнко порівняв це з прикладом Румунії під час Другої світової війни: спочатку країна воювала на боці Гітлера, але коли стало зрозуміло, що Німеччина програє, румуни вирішили підтримати Радянський Союз.

Завдяки цьому Румунія завершила війну не з втратами, а з територіальними здобутками. Це приклад унікальної стратегії, зазначає аналітик

“Лукашенко намагається зіграти в таку саму гру. Він готує для себе запасний варіант на випадок, якщо Росія наближатиметься до краху і програшу”, – робить висновок він.

РЕКОМЕНДУЄМО:

Білорусь стягує війська до кордонів України: в РНБО відповіли на погрози Лукашенко

Мусієнко додає, що Лукашенко обмірковує способи забезпечити собі безпеку та недоторканність, зберегти своє політичне життя, або отримати гарантії, що він зможе залишити посаду, передати владу і уникнути судового переслідування.

“Лукашенко завжди оцінює шанси, наслідки, тому не виключаю, що в певний момент він може зрадити Путіна. Виключно через інстинкт самозбереження. Тому іноді він робить такі заяви. І тому його зараз багато хто звинувачує з російського боку: за їхньою версією, через те, що Білорусь забрала війська від кордону з Україною, українські сили змогли наступати з Сумської області”, – резюмував він.

Дивіться відео чату з Олександром Мусієнком, де він розповів про наслідки операції в Курській області для Росії і Путіна:

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко – блогер і експерт. Є головою недержавної організації “Центр військово-правових досліджень”. Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Знайшли альтернативу антибіотикам: учені відкрили бактерії, здатні захистити наш кишечник

Дослідники з Університету Кейо в Токіо і Широкого інституту Массачусетського технологічного інституту та Гарварду виявили…

54 секунди ago

Елітна дача зрадника Медведчука в Карпатах почне приносити гроші Україні

В Україні шукають оцінювачів та управителей для заарештованої дачі "Ведмежа діброва" колаборанта Віктора Медведчука. Йдеться не лише про…

5 хв. ago

Ізраїль ліквідував командувача елітного підрозділу «Хезболли»

Літаки військово-повітряних сил Ізраїлю завдали цілеспрямованого удару в районі Бейрута і ліквідували керівника оперативного відділу…

10 хв. ago

Перехід на зимовий час в Україні — коли будуть переводити годинник

Цьогоріч в Україні будуть переводити годинники на зимовий час у ніч з 26 на 27 жовтня. Цей…

12 хв. ago

Пластичні хірурги розповіли, що дочка Дональда Трампа могла змінити у своїй зовнішності

42-річна Іванка Трамп, дочка 45-го президента США і кандидата на найвищу посаду в країні Дональда…

21 хв. ago

У Карпатах можуть прокинутися вулкани: сейсмолог оцінив загрозу для України

Днями в Румунії стався землетрус, його відчули навіть в Одеській області. Вже тривалий час експерти попереджають…

30 хв. ago