Виробляє 840 МВт-год енергії на місяць: представлено перше у світі “водневе” житло

У Південній Кореї, у місті Ульсан, відкрився перший у світі “водневий” житловий комплекс Yuldong-With-U на 437 квартир, який отримує 100% тепла та електроенергії від водневих паливних елементів. Про це пише портал FuelCellWorks.

За даними видання, у червні Yuldong-With-U виробив 840 МВт-год електроенергії. Три паливні елементи розміром з контейнер, розміщені на даху комплексу, виробляли 1,31 МВт електроенергії з 51 кг водню на годину. Цього достатньо, щоб забезпечити електроенергією чотири середньостатистичні домогосподарства протягом місяця.

Під час процесу також виробляється тепло, яке зберігається в тепловому акумуляторі місткістю 40 тонн. Нагріта вода досягає температури до 70 °C, а потім подається по трубах безпосередньо в будинки для опалення, забезпечуючи ефективне використання всієї виробленої енергії.

Центральною частиною ініціативи є ТЕС Yuldong, яка розташована всього за 200 метрів від комплексу. Установка використовує водень як побічний продукт, отримуючи його 10-кілометровим трубопроводом від найближчих підприємств. Цей метод вироблення тепла та електроенергії вважається найбільш економічно ефективним порівняно з іншими.

За словами одного з чиновників міста Ульсан, у Південній Кореї планують внести поправки до Закону про електроенергетичний бізнес, щоб надати жителям прямий доступ до економічно ефективної електроенергії. Через проблеми з регулюванням електроенергія, що виробляється воднем, зараз продається Корейській електроенергетичній корпорації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

30 хв. ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

35 хв. ago

Осінні канікули скасовано: деякі школярі залишаються без відпочинку

Українська система освіти опинилася під серйозним тиском через війну та енергетичну кризу, що змусило деякі…

40 хв. ago

Українці масово скуповують авто зі США: у тренді Tesla та Ford

Український ринок вживаних авто переживає справжній бум — у 2024 році американські машини стали особливо…

47 хв. ago

Російське судно «Григорій Ловцов» перекинулося біля берегів Сахаліну

У російській Сахалінській області чергова катастрофа на воді — вантажне судно «Григорій Ловцов», яке транспортувало…

52 хв. ago

Знову біля корита: Зять Путіна Шамалов очолив кооператив «Озеро»

Колишній зять президента Росії Володимира Путіна, Кирило Шамалов, став новим головою правління скандального кооперативу «Озеро».…

1 годину ago