В РФ показали ядерні навчання на аеродромі “Ахтубинск”: як це пов’язано з ударом по Су-57

Міністерство оборони РФ провело другий етап ядерних військових навчань і показало, як злітають літаки-носії ядерних боєголовок. Відео з місця подій записали на авіабазі “Ахтубинск”, де дрони української розвідки підірвали наддорогий Су-57. Про те, що означають кадри російського оборонного відомства, розповіли експерти порталу Defense Express.

Експерти звернули увагу на відео, викладене у Telegram-каналі Міноборони РФ вдень 11 червня. Російські чиновники заявили, що відбувся другий етап навчань нестратегічних ядерних сил. Цікавим є те, що на відео з’являються кадри, явно зняті завчасно — до того, як дрони навідались на місце дислокації літаків, які бали участь у тренуваннях. Крім того, прямуючи до цілі, українські БПЛА мали проминути сховище ядерних боєзарядів. Як з’ясувалось, воно ще ближче, ніж “Ахтубинск”.

На порталі навели скриншот відео, на якому видно літаки Ту-22М3, озброєні ракетами Х-22, та МиГ-31К з ракетами “Кинджал” під фюзеляжем. Місце зйомки — саме авіабаза в Ахтубінську.

Удар по РФ – літаки Ту-22М3 та МиГ-31К у Ахтубинську Фото: Defense Express

Інші цікаві кадри — проліт над злітним полем. OSINT-аналітик порталу “Радіо Свобода” визначив, що події відбуваються над цим же летовищем. При чому відео зробили, швидше за все, до прильоту дронів ГУР Міноборони, які підірвали надсучасний винищувач Су-57 ЗС РФ.

Удар по РФ – скриншот польоту літака у Ахтубінську Фото: Радио Свобода

Ще один факт, про який згадується у статті — поруч з Актюбінськом розташоване сховище ядерних боєзарядів у Морозовську в Ростовській області. Сховище — на 300 км ближче до України, ніж постраждалий аеродром.

Удар по РФ – де розташовані ядерні сховища РФ Фото: The Page
Удар по РФ – відстань від Морозовська до Ахтубінська Фото: Google Maps

Експерти Defense Express зробили висновки, ґрунтуючись на відео Міноборони РФ та атаці на Актюбінськ. По-перше, удар по летовищу, здійснений ГУР, мав подвійну ціль. По-друге, крім знищення російських літаків, атака мала показати росіянам, що “бавовна” може статись на ядерному об’єкті.

Зазначимо, атака на летовище у тилу ЗС РФ сталась 8 червня, розповіли в ГУР Міноборони. Наслідок атаки — знищення винищувача Су-57, який коштує 25 млн дол. Згодом у мережі з’явились супутникові фото авіабази “Ахтубинск”. Військовий аналітик вивчив фото і наголосив, що літак отримав наскрізні пошкодження через вибухи дронів, які вдарили впритул до нього.

Ольга Степанова

Recent Posts

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

4 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

23 хв. ago

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

35 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

43 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

49 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

54 хв. ago