Унікальна та водночас проста: яка улюблена страва принцеси Діани

Принцеса Діана на відміну від інших членів королівської сім’ї була не вибагливою щодо їжі. За словами багаторічного королівського шеф-кухаря Даррена МакГрейді, єдине, від чого вона коли-небудь відмовлялася – це червоне м’ясо, винятком була баранина. Водночас колишній особистий шеф-кухар Діани розповів, що однією з найулюбленіших страв принцеси Ді був простий томатний мус, пише Tasting Table

Якщо ви ще ні разу його не куштували, то це фактично стиглі помідори, які протерті до однорідної консистенції, які подаються охолодженими. Часто цю страву подають як заправку або закуску під час багатокомпонентних обідів, зокрема канапе на скибочках кростіні або злегка заправляють ароматною заправкою, до прикладу, трюфельною олією або апельсиновим мармеладом. Дехто навіть може подавати його у келиху для мартіні. Проте принцесі Діані більше до вподоби був томатний мус на пікантній стороні, який подавали з кропом та лобстером. 

МакГрейді у своїй кулінарній книзі “Їсти по-королівськи” розповідав, що улюбленим мусом принцеси Діани було просте поєднання помідорів, рослинної олії, цибулі, майонезу, сметани, томатної пасти, желатину та свіжого кропу. 

Королівський шеф-кухар охолоджував мус в окремих креманках у холодильнику, а вже перед подачею проводив ножем по краю просоченого желатином мусу, виймав його на тарілку та подавав до столу зі смаженим на лимонному маслі хвостом лобстера і з крес-салатом.

Зазначається, що для принцеси Діани томатний мус був чимось більшим, ніж просто унікальними ласощами. 

Також відомо, що МакГрейді працював на королеву Єлизавету II впродовж 11 років, а потім переїхав до Кенсінгтонського палацу разом з принцесою Ді після її розлучення з принцом Чарльзом (тепер вже королем) у 1996 році. 

Коли вона переїхала до Керсінгтона, то відмовилася від великого банкетного залу та поставила скромний обідній стіл, за яким могло сидіти кілька друзів, або ж вона взагалі могла їсти зі стільниці на кухні. Ба більше, королівська особа могла розігрівати недоїдки у мікрохвильовій печі. 

В інтерв’ю для HuffPost МакГрейді з любов’ю згадує, що “це були найщасливіші часи в Кенсінгтоні”. Саме тоді принцеса стала палкою прихильницею екологічно чистого приготування їжі та розпочала активно лікувати харчові розлади. 

“Ми все змінили, я викинув свою книгу рецептів Букінгемського палацу і перейшов на здорове харчування”, – зазначав тоді МакГрейді.

Варто наголосити, що секрет здорової версії цієї страви шеф-кухаря полягає в тому, що він використав нежирну сметану та знежирений вершковий сир.

Ольга Степанова

Recent Posts

Борги за комуналку: коли житло можуть забрати

У країні, де платіжки за комуналку часом схожі на якусь "катівню" для гаманця, питання «чи…

9 хв. ago

Пора відступати: під Кураховим ситуація стає критичною

На Донеччині, на Курахівському напрямку, українські підрозділи опинилися в напівоточенні, а тому командуванню варто ухвалити…

16 хв. ago

Ліквідовано сотні солдатів КНДР: наслідки удару Storm Shadow по Курщині

Внаслідок удару Storm Shadow по Курській області 20 листопада ліквідовано 500 північнокорейських солдатів, генерала Валерія…

40 хв. ago

Українські біженці у Чехії: податки перевищили витрати на підтримку

Українські біженці, які знайшли тимчасовий захист у Чехії, не лише адаптуються, а й активно підтримують…

47 хв. ago

Актуальні аксесуари для зимового гардеробу: Що обрати цього сезону

Зима – ідеальний час, щоб додати яскравих акцентів у свій гардероб за допомогою стильних аксесуарів.…

54 хв. ago

В Україні змінюють “заморожені” тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Державна служба статистики України повідомила про значне підвищення тарифів на комунальні послуги у період з…

1 годину ago