Унікальна та водночас проста: яка улюблена страва принцеси Діани

Принцеса Діана на відміну від інших членів королівської сім’ї була не вибагливою щодо їжі. За словами багаторічного королівського шеф-кухаря Даррена МакГрейді, єдине, від чого вона коли-небудь відмовлялася – це червоне м’ясо, винятком була баранина. Водночас колишній особистий шеф-кухар Діани розповів, що однією з найулюбленіших страв принцеси Ді був простий томатний мус, пише Tasting Table

Якщо ви ще ні разу його не куштували, то це фактично стиглі помідори, які протерті до однорідної консистенції, які подаються охолодженими. Часто цю страву подають як заправку або закуску під час багатокомпонентних обідів, зокрема канапе на скибочках кростіні або злегка заправляють ароматною заправкою, до прикладу, трюфельною олією або апельсиновим мармеладом. Дехто навіть може подавати його у келиху для мартіні. Проте принцесі Діані більше до вподоби був томатний мус на пікантній стороні, який подавали з кропом та лобстером. 

МакГрейді у своїй кулінарній книзі “Їсти по-королівськи” розповідав, що улюбленим мусом принцеси Діани було просте поєднання помідорів, рослинної олії, цибулі, майонезу, сметани, томатної пасти, желатину та свіжого кропу. 

Королівський шеф-кухар охолоджував мус в окремих креманках у холодильнику, а вже перед подачею проводив ножем по краю просоченого желатином мусу, виймав його на тарілку та подавав до столу зі смаженим на лимонному маслі хвостом лобстера і з крес-салатом.

Зазначається, що для принцеси Діани томатний мус був чимось більшим, ніж просто унікальними ласощами. 

Також відомо, що МакГрейді працював на королеву Єлизавету II впродовж 11 років, а потім переїхав до Кенсінгтонського палацу разом з принцесою Ді після її розлучення з принцом Чарльзом (тепер вже королем) у 1996 році. 

Коли вона переїхала до Керсінгтона, то відмовилася від великого банкетного залу та поставила скромний обідній стіл, за яким могло сидіти кілька друзів, або ж вона взагалі могла їсти зі стільниці на кухні. Ба більше, королівська особа могла розігрівати недоїдки у мікрохвильовій печі. 

В інтерв’ю для HuffPost МакГрейді з любов’ю згадує, що “це були найщасливіші часи в Кенсінгтоні”. Саме тоді принцеса стала палкою прихильницею екологічно чистого приготування їжі та розпочала активно лікувати харчові розлади. 

“Ми все змінили, я викинув свою книгу рецептів Букінгемського палацу і перейшов на здорове харчування”, – зазначав тоді МакГрейді.

Варто наголосити, що секрет здорової версії цієї страви шеф-кухаря полягає в тому, що він використав нежирну сметану та знежирений вершковий сир.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні долар встановив новий рекорд: як змінився курс

Курс долара на готівковому ринку активно зростає 3 липня 2024 року. Національний банк України (НБУ) також затвердив…

15 хв. ago

У Британії б’ють на сполох через спалах коронавірусу: причина може бути у футболі

На тлі проведення Євро-2024 вчені б’ють на сполох через небезпеку поширення нового штаму Covid-19. Експерти вважають, що…

33 хв. ago

Пасажирка відмовилась від пропозиції поступитися своїм місцем за $1500 (відео)

Пасажирка, яка відмовилася від пропозиції поступитися своїм місцем у літаку на переповненому рейсі, стала зіркою соціальних мереж.…

34 хв. ago

Без військ НАТО в Україні не обійтися: західні експерти про те, чого чекати Києву від союзників

За тиждень у Вашингтоні стартує 75-й саміт НАТО. Адміністрація чинного президента США Джо Байдена обіцяла,…

37 хв. ago

З Байденом стався новий конфуз: його прихильників хочуть змінити кандидата (відео)

Президент США та кандидат на наступний президентський термін Джо Байден, який провів вкрай невдалі дебати зі своїм…

39 хв. ago

Не чекати блокування рахунків: про штрафи від ТЦК можна дізнатися онлайн на сайті Мін’юста

Якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця…

52 хв. ago