Флорида в темряві: Ураган “Мілтон” забрав 10 життів і залишив мільйони без світла

Ураган “Мілтон” приніс руйнівні наслідки для штату Флорида, де загинуло щонайменше 10 осіб, а більше 3,2 мільйона людей залишилися без електрики. Про це повідомляє Reuters. Попри значні збитки, вдалося уникнути найгіршого сценарію, який передбачав катастрофічне затоплення через підйом морської води.

Мільйони без електрики, постійні перебої

За інформацією PowerOutage.us, більше 3,2 мільйона будинків та підприємств втратили доступ до електрики, що значно ускладнило ситуацію в штаті. Багато з них вже декілька днів очікують на відновлення електропостачання після попереднього урагану “Хелен”, який обрушився на Флориду два тижні тому.

Масштабні руйнування: стадіон і торнадо

Ураган знищив дах стадіону Tropicana Field у Сент-Пітерсберзі, де знаходиться бейсбольна команда Tampa Bay Rays. Стадіон використовувався як тимчасовий рятувальний центр, де було встановлено тисячі ліжок для постраждалих. Наразі не повідомляється про травмованих у цьому інциденті.

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас повідомив на брифінгу в Білому домі, що Флорида стала ареною для мінімум 27 смерчів, які пронеслися територією штату внаслідок урагану “Мілтон”. Незважаючи на це, губернатор Рон ДеСантіс заявив, що вдалося уникнути найгіршого сценарію. Він зазначив, що збитки є значними, але їх можна відновити.

Наслідки урагану в США Фото: Reuters
Ураган “Мілтон” в США Фото: Reuters
Ураган призвів до тяжких наслідків в США Фото: Reuters
Наслідки урагану в США Фото: Reuters
Наслідки від урагану “Мілтон” Фото: Reuters
Ураган “Мілтон” в СШАФото: Reuters

Нагадаємо, зі швидкістю вітру до 195 кілометрів на годину і сильними проливними дощами 10 жовтня ураган “Мілтон” досягнув Великої затоки Тампа, де живуть понад три мільйони людей. Евакуаційні заходи стартували ще на початку тижня. Їх вже називають однією з найбільших операцій такого типу в історії штату.

Ураган “Мілтон” затопив Діснейленд у штаті Флорида США — найбільший і найвідвідуваніший центр розваг у світі. У середу, 9 жовтня, Walt Disney World заявив про закриття усіх чотирьох тематичних парків в Орландо.

Коломієць Надія

Recent Posts

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Відповідно до нових змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів №1147 від 8 жовтня 2024 року, працівники поштових відділень…

3 хв. ago

“Рамштайн” перенесли на невизначений термін

Засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" перенесли. Водночас коаліції продовжують працювати над покращенням…

16 хв. ago

В Австрії російськомовні шахраї виманювали гроші в українців, вдаючи поліцейських

З кінця вересня в Австрії зафіксували щонайменше 19 випадків, коли російськомовні шахраї під виглядом поліцейських…

20 хв. ago

Що принесе 2025 року кожному знаку Зодіаку: до чого готуватись

Хоча до Нового року залишилося ще більше 2,5 місяців, але багато хто вже зараз замислюється…

27 хв. ago

Українцям відмовлятимуть у лікуванні: хто залишиться без медичної допомоги

З жовтня деякі українці можуть залишитися без медичної допомоги через нові вимоги до верифікації пацієнтів.…

38 хв. ago

Нові правила вручення повісток: що тепер будуть робити поштарі

Відповідно до нових змін, затверджених постановою Кабінету Міністрів №1147 від 8 жовтня 2024 року, працівники поштових відділень…

39 хв. ago