Дострибався: Каліфорнія “покарала” Маска за брехливі твіти

Твіти Ілона Маска про президентські вибори в США  та поширення неправди про ураган “Хелен” ставлять під загрозу його здатність запускати ракети з космодрому в Каліфорнії. Про це пише Politico.

Урядова комісія Каліфорнії в четвер відхилила план щодо надання SpaceX дозволу запускати до 50 ракет на рік з бази ВПС Ванденберг в окрузі Санта-Барбара. План відхилили через побоювання, що всі запуски SpaceX вважатимуться військовою діяльністю, захищаючи компанію від необхідності отримувати власні дозволи, навіть якщо військові корисні вантажі не будуть на борту ракет.

“Я вважаю, що Космічним силам не вдалося довести, що SpaceX є частиною федерального уряду, частиною нашої оборони”, — сказала комісар Дайна Бочко.

Як зазначає Politico, каліфорнійська влада і без того не в захваті від активності Космічних сил ВПС США через шкоду для довкілля. А політична активність Ілона Маска останнього часу лише додатково роздратувала місцевих чиновників.

“Ілон Маск стрибає по країні, вкидає та твітує політичну брехню та атакує FEMA (Міністерство з надзвичайних ситуацій – ред.), водночас заявляючи про своє бажання допомогти жертвам урагану за допомогою безкоштовного доступу Starlink до Інтернету”, — заявила комісар Гретхен Ньюсом.

Для довідки. Каліфорнія відноситься до продемократичних штатів. В останні роки тут стабільно голосують за Демократичну партію. Серед прореспубліканських американців Каліфорнія вважається уособленням усього “поганого” (“радикально лівого” та “радикально ліберального”), що відстоює Демпартія США.

Коломієць Надія

Recent Posts

Вода та шкіра замість м’яса. Міноборони відреагувало на скандал із консервами для ЗСУ

Скандал із яйцями по 17 гривень для військовослужбовців ЗСУ став далеко не єдиним у системі Міністерства оборони…

3 хв. ago

У Росії збиток на трильйони: влада звинувачує людей з ожирінням

Директор департаменту моніторингу, аналізу та стратегічного розвитку охорони здоров'я МОЗ РФ Іван Дєєв звинуватив росіян…

12 хв. ago

Міносвіти підтримало заборону російської на перервах у школах: деталі

Заборону спілкування російською мовою на перервах та поза уроками у школах підтримало Міністерство освіти і науки. Українці…

21 хв. ago

Як організувати простір в шафі: поради, які допоможуть навести лад

Шафа переповнена одягом, а одягнути немає що? Ви будете здивовані тим, що ховається між вашими полицями…

29 хв. ago

Це вже востаннє: коли в Україні переводять годинники на зимовий час 2024 року

Перехід на зимовий час 2024 року стане останнім для українців. Після цього ми більше не…

38 хв. ago

Корупційні схеми у МСЕК. Кому йдуть мільйонні потоки за інвалідність

В Україні значно побільшало корупційних скандалів навколо медико-соціальних експертних комісій – МСЕК. При обшуках квартир…

47 хв. ago