Принц Гаррі та Меган Маркл планують третій квазікоролівський тур цього року: деталі

Принц Гаррі та Меган Маркл, які цього року вже відвідали Нігерію і Колумбію, планують свій третій квазікоролівський візит, обираючи між Лесото і Ботсваною, де працює благодійна організація Гаррі, Sentebale, повідомляє Express. Вони збираються вирушити туди до кінця року.

Герцог Сассекський востаннє відвідував ці країни 2019 року.

“Це його світ, до цього він звик і це те, що він знає. Він усе ще може принести користь”, — розповів журналістам інсайдер.

Крім того, принц також має намір прилетіти до Нью-Йорка наприкінці вересня, щоб “просунути низку своїх проєктів і філантропічних ініціатив”, заявила його команда. Він збирається прилетіти туди, коли там відбуватиметься Генасамблея ООН (23-27 вересня) і Тиждень клімату (22-29 вересня).

Візит пари до Колумбії обійшовся бюджету цієї небагатої країни в 244 245 305 колумбійських доларів (майже $60 тисяч), включно з витратами на безпеку і внутрішній транспорт. Цю суму оприлюднила віцепрезидентка Колумбії Франсія Маркес, яка організувала чотириденну поїздку, на прохання сенаторки Марії Фернанди Кабал.

Кабал, яка є її політичним опонентом, раніше назвала квазікоролівський тур із 15 до 18 серпня “показухою” і “марною витратою грошей”.

Принц Гаррі та Меган Маркл у Колумбії Фото: Getty

Але офіс віцепрезидента також повідомив, що Гаррі й Меган оплатили свої власні перельоти, проживання в Боготі та загальні витрати.

Під час поїздки Гаррі та Меган відвідали місцеву школу і долучилися до саміту у співпраці з їхнім фондом Archewell Foundation зі створення більш здорового цифрового ландшафту. Сассекські також взяли участь у форумі, присвяченому внеску афроколумбійських жінок, лідерок і підприємців.

ЗМІ скептично ставляться до такої активності Гаррі та Меган, які ще 2020 року склали із себе обов’язки членів королівської сім’ї та виїхали з Великої Британії, а тепер поводяться так, наче мають колишню владу і привілеї.

Інсайдери з табору Сассексів припустили, що спроби Гаррі та Меган вийти на світовий рівень спричинили невдоволення в палаці й навіть викликали деякі небажані спогади про принцесу Діану.

“Палац пам’ятає про те, що сталося, коли принцеса Діана залишила королівське життя і миттєво затьмарила інститут. Вони стверджують, що король боїться повторення минулого, коли Гаррі та Меган затьмарять його роботу і стануть світовими суперзірками”, — цитує Mirror. Зі свого боку Букінгемський палац нічого не коментує з цього приводу.

Тим часом у Великій Британії принц Гаррі вимагав надавати йому охорону під час візитів на батьківщину. Однак у лютому він програв справу Високого суду проти Міністерства внутрішніх справ щодо рішення про зміну рівня його особистої безпеки.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

ТОП-6 продуктів, які мають стати основою ранкового меню

Вівсянка може чудово вирішити цю проблему, пише EatingWell. Крім неї, є ще кілька продуктів, які можуть стати…

4 хв. ago

Таємна війна РФ проти Ізраїлю: підбурювання та дезінформація

Витік інформації з Агентства соціального проектування (АСП), що базується в Москві, розкриває, яким чином Росія…

19 хв. ago

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

33 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

43 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

54 хв. ago

Соловйов висміяв солдатів РФ у прямому ефірі. ВІДЕО

Державна пропаганда РФ надіслала чіткий сигнал своїм солдатам, що скаржитися на так звані «м'ясні штурми»…

1 годину ago