НАТО готує Китаю жорстке попередження через підтримку Росії

Лідери країн НАТО вирішили виступити з безпрецеденто жорсткою заявою, закликаючи Китай припинити допомогу Україні. 

За інформацією журналістів видання, занепокоєння країн Альянсу викликала підготовка Китаєм ударного БпЛА для застосування Росією у злочинній війні проти України, пише news.online.ua.

Зокрема, у НАТО планують заявити, що Китай виступає вирішальною силою, яка сприяє продовженню Росією злочинної війни проти України.

Ці формулювання міститимуться у проекті підсумкового комюніке, оприлюдненому по завершенні триденного саміту НАТО у Вашингтоні.

Зокрема, у висновках НАТО буде надане детальне описання поставок Китаєм товарів подвійного призначення до Росії, серед яких компоненти для озброєнь, обладнання та сировина, які використовує оборонна сфера країни-агресорки.

НАТО планує визнати Китай загрозою для євроатлантичної безпеки

Співрозмовники зі США повідомили журналістам видання, що Китай створює системні виклики євроатлантичній безпеці за допомогою кібератак та поширення дезінформації, а також розвідку потенціалу для протистояння у космосі.

Формулювання проекту може змінитися до того, як остаточну версію буде опубліковано в четвер.

Документ Стратегічної концепції НАТО на 2022 рік уперше офіційно назвав Пекін “системним викликом”, замінивши попередній документ, у якому Китай не згадувався.

Офіційні особи США заявили, що Китай утримується від прямих поставок зброї та артилерії, що може сигналізувати про безпрецедентну ескалацію і майже напевно спровокує більш рішучі дії – такі як санкції – проти другої за величиною економіки світу.

Однак у ЄС висловили стурбованість цього місяця через те, що китайські та російські компанії розробляють ударний дрон, аналогічний іранській моделі, розгорнутій в Україні.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago