З 10 лютого в Європейському Союзі офіційно дозволено використовувати в харчових продуктах порошок із личинок великого борошняного хрущака (Tenebrio molitor). Відповідне рішення ухвалила Європейська комісія, і першим виробником нового інгредієнта стала французька компанія Nutri’Earth.
Як пише The Jerusalem Post, комісія дійшла висновку, що оброблений ультрафіолетом порошок з личинок є безпечним для здоров’я і може використовуватися у:
Порошок з хробаків містить усі дев’ять незамінних амінокислот, а також є джерелом легкозасвоюваного білка. Крім того, ультрафіолетова обробка підвищує вміст вітаміну D3, хоча сам продукт не є його основним джерелом.
Компанія Nutri’Earth отримала ексклюзивне право на продаж цього інгредієнта в ЄС на наступні п’ять років. Інші виробники зможуть приєднатися до ринку тільки після отримання відповідного дозволу або угоди з французькою компанією.
Європарламент і раніше ухвалював рішення про використання комах у харчуванні. Раніше дозволили додавати перелітну сарану, домашнього цвіркуна та малого борошняного хробака.
Чи готові європейці до хліба з хробаками? Виробники запевняють, що це екологічно, корисно та безпечно. Але як поставляться до цього споживачі – питання відкрите.
В Україні 30 червня очікується різноманітна погода залежно від регіону. У більшості західних та східних…
Зростання цін на пальне змушує водіїв шукати шляхи економії, зокрема заправлятися дешевшим, низькооктановим бензином. Проте…
ПриватБанк додав у мобільний застосунок “Термінал” нову функцію — голосове озвучення суми оплати. Відтепер люди…
Літак F-16 Повітряних сил України, який розбився в ніч на 29 червня під час відбиття…
В Україні остаточно припинив виплати вкладникам один із найбільших банків — Фідобанк. Про це повідомив…
У травні 2025 року інфляція в Україні сягнула 15,9% у річному вимірі — це найвищий…