З 10 лютого в Європейському Союзі офіційно дозволено використовувати в харчових продуктах порошок із личинок великого борошняного хрущака (Tenebrio molitor). Відповідне рішення ухвалила Європейська комісія, і першим виробником нового інгредієнта стала французька компанія Nutri’Earth.
Як пише The Jerusalem Post, комісія дійшла висновку, що оброблений ультрафіолетом порошок з личинок є безпечним для здоров’я і може використовуватися у:
Порошок з хробаків містить усі дев’ять незамінних амінокислот, а також є джерелом легкозасвоюваного білка. Крім того, ультрафіолетова обробка підвищує вміст вітаміну D3, хоча сам продукт не є його основним джерелом.
Компанія Nutri’Earth отримала ексклюзивне право на продаж цього інгредієнта в ЄС на наступні п’ять років. Інші виробники зможуть приєднатися до ринку тільки після отримання відповідного дозволу або угоди з французькою компанією.
Європарламент і раніше ухвалював рішення про використання комах у харчуванні. Раніше дозволили додавати перелітну сарану, домашнього цвіркуна та малого борошняного хробака.
Чи готові європейці до хліба з хробаками? Виробники запевняють, що це екологічно, корисно та безпечно. Але як поставляться до цього споживачі – питання відкрите.
Власники українських монет різних номіналів не зможуть дорого їх продати, якщо екземпляри не матимуть цінності для…
Українцям пропонують фіксувати всі руйнування, повідомляти про пошкодження або знищення нерухомості та подавати заявку на…
Синоптики б’ють на сполох — літо 2025 року може стати одним із найсуворіших за останні…
Знаєте, які продукти знижують чоловічу силу та негативно впливають на потенцію? Дізнайтеся про головного ворога…
В Україні деякі категорії громадян можуть претендувати на особливу підтримку держави. Мова про знижки на…
Думки людей розділилися щодо того, які найскладніші мови світу для вивчення. В одних рейтингах на першому місці…