З 10 лютого в Європейському Союзі офіційно дозволено використовувати в харчових продуктах порошок із личинок великого борошняного хрущака (Tenebrio molitor). Відповідне рішення ухвалила Європейська комісія, і першим виробником нового інгредієнта стала французька компанія Nutri’Earth.
Як пише The Jerusalem Post, комісія дійшла висновку, що оброблений ультрафіолетом порошок з личинок є безпечним для здоров’я і може використовуватися у:
Порошок з хробаків містить усі дев’ять незамінних амінокислот, а також є джерелом легкозасвоюваного білка. Крім того, ультрафіолетова обробка підвищує вміст вітаміну D3, хоча сам продукт не є його основним джерелом.
Компанія Nutri’Earth отримала ексклюзивне право на продаж цього інгредієнта в ЄС на наступні п’ять років. Інші виробники зможуть приєднатися до ринку тільки після отримання відповідного дозволу або угоди з французькою компанією.
Європарламент і раніше ухвалював рішення про використання комах у харчуванні. Раніше дозволили додавати перелітну сарану, домашнього цвіркуна та малого борошняного хробака.
Чи готові європейці до хліба з хробаками? Виробники запевняють, що це екологічно, корисно та безпечно. Але як поставляться до цього споживачі – питання відкрите.
Meta заохочує людей створювати контент на своїй платформі Facebook. Компанія оголосила, що для авторів, які беруть…
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що найближчим часом Білорусь не увійде в склад Росії. Однак,…
В Одесі правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивстві відомого активіста Дем'яна Ганула. Про це…
Більшість українських пенсіонерів змушені виживати на 3000–5000 гривень на місяць, тоді як реальний розмір пенсії…
Правління державного Укрексімбанку отримало високі зарплати у лютому 2025 року. Очільник банку Віктор Пономаренко отримав…
Віцепрезидента США Джей Ді Венса, якого дедалі більше критикують у світі через його заяви щодо війни в…