Війська Китаю просунулися на десятки кілометрів через кордон з Індією

У соціальних мережах з’явилися зображення, які свідчать про те, що китайські війська діють глибоко всередині спірної території, яка перебуває під управлінням Індії й на яку претендує КНР. Про це пише Newsweek.

Наявні підтвердження вказують на те, що китайські війська проникли щонайменше на 60 км в індійському штаті Аруначал-Прадеш, який Китай називає “Південним Тибетом”.

Цей один із найбільш спірних регіонів у прикордонному конфлікті Індії та Китаю, який сягає корінням у британську колоніальну епоху. Під час війни 1962 року Китай просунувся в Аруначал-Прадеш і Аксайчині — ще одному спірному регіоні.

На недавніх фото, зроблених в окрузі Анджо і опублікованих індійським новинним агентством NewsFy, видно залишки багать, порожні банки, упаковки з-під продуктів і наскельні малюнки.

Повідомляється, що написи були нанесені китайською та англійською. На камені значилося слово “Китай” і рік 2024. Зокрема, була і п’ятикутна зірка — символ, який зазвичай пов’язують із Комуністичною партією КНР.

Написи, залишені китайськими солдатами

Джерела, на які посилається новинний портал, повідомили, що китайські війська пішли з цього регіону за тиждень до того, як малюнки виявили.

Висока напруженість між Китаєм та Індією зберігалася після кривавого інциденту в долині Галван 2020 року. Тоді в малонаселеному регіоні Ладакх загинули 20 індійських солдатів і невідома кількість китайських військовослужбовців. Зіткнення сталося вздовж лінії зіткнення, встановленої після конфлікту 1962 року. Наступні рукопашні сутички відбулися вздовж кордону у 2021 і 2022 роках, хоча про жертви не повідомлялося.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

57 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

59 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago