Чоловік замість квартири купив цілий острів за $31 тисячу: як він там освоївся

24-річний Олівер Рассел після переїзду з Каліфорнії (США) до Фінляндії замість власного житла придбав цілий острів, де живе разом зі своєю 20-річною дівчиною Хеленою Томашевською. Ця покупка у березні 2024 року обійшлась парі в $31 тисяч, пише видання New York Post.

Насамперед закохані звели невеличкий намет, аби мати де ночувати, а також облаштували господарське приміщення. У майбутньому вони мріють побудувати літню хатинку з сауною, щоб проводити там свої канікули та відпустки влітку.

Приватний острів Фото: Oliver Russell

“Я загорівся ідеєю поїхати до Фінляндії й отримати там диплом, бо як громадянин цієї країни маю право на безплатну освіту. У фінів життя на дачі — це величезна частина культури. Щоразу, коли ми їдемо на острів, то відчуваємо, що він належить нам. Дуже приємно знаходитись там — немає сторонніх людей та галасу”, — розповідає студент-міжнародник Олівер.

Чоловік зізнається, що знайшов оголошення про продаж острова, який стояв пусткою протягом 10 років, на одному зі спеціалізованих сайтів. Початкова ціна ділянки становила $36 569.

“Я зацікавився цією пропозицією більше заради розваги, але острів виявився дешевшим, аніж житло у місті, яке я міг собі дозволити. Далі ми почали торгуватися й зійшлись на ціні 31 тисяч доларів, — додає Рассел.

Олівер Рассел облаштовується на власному острові Фото: Oliver Russell
Олівер Рассел облаштовується на власному острові Фото: Oliver Russell

Вперше пара відвідала власний острів у червні 2024 року: майже вся територія була вкрита сухими гілками дерев та мохом й здебільшого здавалась непридатною для життя.

Олівер почав з того, що вирубав кілька дерев, аби звільнити місце для намету, в якому планує жити разом зі своєю коханою.

“Ми зробили з колод каркас, накрили його брезентом й придбали настил у будівельному магазині. Потім звели господарську будівлю, і зараз облаштовуємо душову кабіну, щоб мати можливість помитися, поки ми на острові”, — додає він.

Намет на острові Фото: Oliver Russell

Зараз Олівер та Хелена проводять більшість своїх вихідних, працюючи над реалізацією своєї мрії.

Дмитрук Андрій

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago