США нададуть Ізраїлю 3,5 млрд доларів на закупівлю американської зброї, – CNN

Вашингтон планує надати Ізраїлю 3,5 мільярда доларів для придбання зброї та військового обладнання США. Таким чином кошти будуть вивільнені через кілька місяців після виділення Конгресом.

Про це передає CNN.

Як зазначили чиновники США у розмові з американським виданням, відповідна фіндопомога з боку Штатів для закупівлі зброї відбувається на тлі зростання напруги між Ізраїлем та Іраном.

Одне з джерел CNN розповіло, що напередодні Держдепартамент США повідомив законодавців, що адміністрація президента Джо Байдена має намір виділити Ізраїлю мільярди доларів іноземного військового фінансування.

Йдеться про гроші, передбачені законопроектом про додаткове фінансування Ізраїлю на суму 14,1 мільярда доларів, який Конгрес ухвалив ще у квітні, розповіли американському виданню джерела.

Специфіка фінансування

Зазначається, що Ізраїль не зможе отримати одразу зброю американського виробництва на суму у 3,5 мільярда доларів. Замість цього фінансування призначене для того, щоб Тель-Авів міг придбати системи, які будуються зараз, і на доставку яких може не знадобитися кілька років.

Як пише CNN, додаткове фінансування також виділило обладнання на мільярди доларів, яке Пентагон може взяти зі своїх власних запасів, щоб відправити безпосередньо до Ізраїлю в набагато швидший термін.

Так, кошти з такого фінансування Ізраїль може використовувати для закупівлі передових систем озброєння та іншого обладнання у Штатах через програму зовнішнього військового фінансування.

За даними джерел CNN, вивільнення грошей з даних пакетів не є “чимось незвичайним”.

Особливість моменту

Дане фінансування було виділено Штатами цього тижня на тлі зростання напруги на Близькому Сході, та підготовки Ізраїлю до можливого нападу з боку Ірану або бойовиків “Хезболли” після ліквідації високопоставлених лідерів ХАМАС і “Хезболли” в Тегерані та Бейруті на початку серпня.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

41 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

42 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

44 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

54 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

56 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

58 хв. ago