Голова Генштабу Польщі: Армія має готуватися до повномасштабного конфлікту

Начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі Веслав Кукула в середу, 10 липня, заявив, що Польщі необхідно підготувати своїх солдатів до повномасштабного конфлікту. Про це повідомляє Reuters.

«Сьогодні ми повинні підготувати наші сили до повномасштабного конфлікту, а не до конфлікту асиметричного типу. Це змушує нас знаходити хороший баланс між прикордонною місією та збереженням інтенсивності підготовки в армії», – заявив генерал на пресконференції.

Заступник міністра оборони Польщі Павел Бейда заявив, що станом на серпень кількість військ, які охороняють східний кордон Польщі, буде збільшено до 8 тис. з теперішніх 6 тис., а додатковий ар’єргард у 9 тис. може бути посилений протягом 48 годин.

Кукула також сказав, що нинішній високий інтерес кандидатів до служби в армії ставить перед ним дилему, чи варто набирати більше новобранців, ніж передбачено бюджетом, за рахунок закупівель військової техніки. За його словами, очікують, що інтерес до служби почне різко знижуватися з 2027 року.

На кінець минулого року чисельність Збройних сил Польщі становила близько 190 тис. осіб, включаючи сухопутні, повітряні, морські, сили спеціального призначення та сили територіальної оборони. Польща планує протягом кількох років збільшити свою армію до 300 тисяч військових.

Нагадаємо, США підписали з Польщею другу угоду про прямий кредит на $2 млрд на закупівлю винищувачів F-35, зенітно-ракетних комплексів Patriot, а також танків Abrams. Про це заявив очільник пресслужби Державного департаменту США Меттью Міллер.

Міллер наголосив, що Польща – вірний союзник США й ця угода «ще більше зміцнить східний фланг НАТО».

Ольга Степанова

Recent Posts

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

8 хв. ago

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

19 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

28 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

40 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

49 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

58 хв. ago