З Європи до Америки за 1 годину: що відомо про новий пасажирський надзвуковий літак (фото)

21 рік минув відтоді, як здійснив свій останній політ легендарний надзвуковий пасажирський літак “Конкорд”. Відтоді жодна компанія у світі не створила подібного авіалайнера. Тепер же американська компанія Venus Aerospace зайнялася створенням нового надзвукового літака, який зможе доставити пасажирів з Європи в Америку всього за 1 годину, пише Daily Mail.

Компанія Venus Aerospace зараз займається розробкою надзвукового літака Stargazer, а також двигуна, за допомогою якого він зможе досягати дуже великої швидкості. Новий літак літатиме зі швидкістю, яка в 6 разів перевищує швидкість звуку і зможе перевозити пасажирів на дуже великій висоті.

Новий літак Stargazer літатиме зі швидкістю, що в 6 разів перевищує швидкість звуку і зможе перевозити пасажирів на дуже великій висоті Фото: Daily Mail

Якщо літак Stargazer почнуть використовувати авіакомпанії, то політ із Лондона до Нью-Йорка, які розділяє 5567 км, зможе тривати менше години. Передбачається, що надзвуковий літак літатиме втричі швидше за знаменитий “Конкорд”, адже його швидкість становитиме приблизно 7300 км/год.

Таку швидкість Stargazer зможе набрати завдяки двигуну VDR2, який нещодавно представила компанія Venus Aerospace. У компанії заявили, що цей двигун дасть змогу зробити революцію у високошвидкісних польотах.

Після того, як розробка двигуна VDR2 буде повністю завершена, планується використовувати його спочатку у високошвидкісних безпілотниках, а потім у новому літаку Stargazer. На створення авіалайнера компанія Venus Aerospace вже залучила інвестиції в розмірі 33 млн доларів.

Раніше цього року двигун VDR2 було випробувано на невеликому безпілотнику і тепер компанія планує провести друге випробування у 2025 році. Компанія Venus Aerospace представила зображення майбутнього надзвукового пасажирського літака Stargazer, але поки невідомо, коли буде створено перший прототип.

Компанія Venus Aerospace представила зображення майбутнього надзвукового пасажирського літака Stargazer, але поки невідомо, коли буде створено перший прототип Фото: Daily Mail

Нагадуємо, що 21 рік тому здійснив свій останній політ надзвуковий літак “Конкорд”, який міг літати зі швидкістю 2160 км/год. Це був перший подібний пасажирський авіалайнер, який здійснював польоти протягом 27 років. Відтоді жодна компанія не побудувала нічого подібного.

21 рік тому здійснив свій останній політ надзвуковий літак “Конкорд”, який міг літати зі швидкістю 2160 км/год. Фото: Wikipedia

“Конкорд” літав на максимальній висоті 18 300 метрів, але майбутній надзвуковий літак Stargazer зможе літати не тільки швидше, а й вище. У компанії Venus Aerospace заявили, що їхній літак зможе перебувати на максимальній висоті 33 500 метрів.

Відомо, що Stargazer для зльоту використовуватиме звичайні реактивні двигуни, а потім для досягнення надзвукової швидкості використовуватиме двигун VDR2.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Зникнення цілої бригади ЗСУ на Покровському напрямку: що відомо

Ru-пропагандисти поширюють інформацію про нібито зникнення 152-ї окремої єгерської бригади ЗСУ разом із командиром під…

9 хв. ago

Рада підтримала законопроект про угоди зі слідством: треба буде здавати спільників

Верховна Рада у першому читанні підтримала новий законопроєкт № 12039 про угоди зі слідством у корупційних справах.…

17 хв. ago

Міноборони назвало трійку найпопулярніших бойових систем в Україні

За результатами опитування в застосунку для військових Армія+, Delta увійшла в трійку найпопулярніших бойових систем,…

29 хв. ago

Гіди з Туреччини роками дурили туристів: вони показували їм вигадані історичні місця

У туристичній галузі Туреччини виявлено серйозну проблему — деякі агенції пропонують туристам дешеві екскурсії до…

38 хв. ago

“Якщо Трамп програє, мені кінець”. Маск переконаний, що сяде у в’язницю

Засновник Tesla та власник платформи X Ілон Маск заявив, що може опинитись у в’язниці, якщо…

46 хв. ago

Мобілізацію – на стоп: юнаки від 18 років тепер захищені законом від ТЦК

Український парламент робить кроки щодо захисту молодих людей віком від 18 до 25 років від…

53 хв. ago