Удар “Томагавком”: американська субмарина Georgia атакувала військові об’єкти хуситів (відео)

Підводний човен ВМС США з керованими ракетами USS Georgia завдав ударів по об’єктах угруповання хуситів у Ємені. За даними американських офіційних осіб, удари були націлені на знищення військової інфраструктури, включно з базами і зброєю, які використовує підтримуване Іраном угруповання. Про це повідомляє “Голос Америки”.

В інтернеті з’явилося відео, на якому крилата ракета BGM-109 Tomahawk завдає удару по об’єктах інфраструктури в районі Ходейди, що є оплотом хутистів з угруповання “Ансар Аллах”. Трисекундний ролик демонструє наближення ракети та потужний вибух, спричинений її влучанням.

Коментарі Пентагона

Офіційні представники Пентагона зазначили, що удари спрямовані на “захист свободи судноплавства” в Червоному морі та Аденській затоці, де напади хуситів створюють серйозні загрози для міжнародного комерційного судноплавства.

Підводний човен USS Georgia, здатний нести до 150 крилатих “Томагавків”, було направлено в регіон у вересні 2024 року. За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, який в серпні оголосив про розгортання підводного човна USS Georgia на Близькому Сході, цей крок спрямований на демонстрацію військової підтримки регіональних союзників США і стримування можливих загроз в умовах наростаючої напруженості. Водночас рішення було ухвалено на тлі посилення напруженості між Ізраїлем і підтримуваними Іраном угрупованнями.

Реакція Ємену

Представники хуситів висловили засудження з приводу розгортання USS Georgia і заявили, що будь-які подальші військові дії з боку США розглядатимуться як агресія.

Прессекретар хуситів Мохаммед Абдусалам заявив, що присутність американських сил сприяє дестабілізації регіону, і закликав до міжнародного діалогу для запобігання ескалації конфлікту.

“Це є черговою спробою США чинити свій вплив у регіоні за допомогою погроз і військової присутності, що тільки посилить нестабільність. Якщо сили США продовжать порушувати наш повітряний і морський простір, ми відповімо”, — сказав Абдусалам.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Один з найбільших банків Сінгапуру припиняє обслуговувати російські транзакції

Сінгапурська фінансова корпорація OCBC з 1 листопада припиняє операції, пов'язані з Росією. Про це повідомляє Bloomberg. У…

7 хв. ago

Магнітні бурі, прогноз на три дні: чого очікувати від сонячної активності 10-12 жовтня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 10-12 жовтня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

15 хв. ago

Світ тоне у воді: Сахару затопило, ураган в США, Європа зазнала великої шкоди від повеней

У вересні Східну Європу охопила потужна негода, що призвела до значних природних катастроф: сильні повені в…

24 хв. ago

Цілковитий абсурд: У ВР хочуть підняти військовий збір для самих військових

Голова фінансового комітету парламенту Данило Гетманцев та народні депутати із фракції "Слуга народу" хочуть не…

33 хв. ago

Вже через кілька днів: у ЗСУ попередили, де почнуть активні штурми окупанти

Російські війська можуть розпочати активні штурмові дії на Запоріжжі вже за тиждень. Наразі окупанти проводять…

41 хв. ago

Фіктивні шлюби для втечі: прикордонники викрили схеми ухилення від виїзних обмежень

У пункті пропуску "Могилів-Подільський" прикордонники виявили дві спроби незаконного перетину кордону, здійснені за допомогою фіктивних…

48 хв. ago