Який десерт був улюбленим у Букінгемському палаці: що їла королева Єлизавета II

Любов покійної королеви Єлизавети II до чаю добре відома — вона була особливою прихильницею Earl Grey, який пила без молока та цукру, і часто влаштовувала чаювання в Букінгемському палаці. Також вона дуже любила насолоджуватись кавою з десертами. 

Як пише Сhowhound, Її Величність іноді насолоджувалася цим напоєм під час обіду чи вечері. За словами особистого кухаря сім’ї монархів Даррена Макгрейді, кава також була ключовим інгредієнтом багатьох її улюблених десертів. Зокрема, королева любила мус з чорного шоколаду з додаванням еспресо. 

“На банкетах, коли приймала королева, найпопулярнішим десертом у меню часто було морозиво-бомба. Ми зробили bombe glacée coppelia — кавове морозиво, наповнене праліне та прикрашене збитими вершками та кавовими зернами лікеру”, – згадує кухар.

Що таке морозиво-бомба

Це, по суті, морозиво, сформоване у куполоподібну форму за допомогою миски, вистеленої поліетиленовою плівкою, часто з шаром бісквіта або коржів для пирога, що виступає в якості основи. Після застигання “бомбу” виймають із чаші та покривають додатковими інгредієнтами, серед яких шоколад або пухнасте підпалене безе, яке є особливістю, мабуть, найвідомішого bombe glacée з усіх – “Запечена Аляска”.

Для приготування цього десерту потрібен високий рівень майстерності, а готували його для особливих випадків, наприклад обідів, які влаштовувала королева.

Однак це не єдиний раз, коли Її Величність демонструвала цей екстравагантний десерт. Так спеціалізована версія, названа на її честь Bombe Glacée Princesse Elizabeth, яка виготовлена ​​з полуниці, спеціально вирощеної персоналом палацу в оранжереї, з’явилася в меню її весілля з принцом Філіпом у 1947 році.

Інші частування, якими ласувала королева Єлизавета II

Як зазначалося раніше, вона також була прихильницею шоколадного мусу з кавовими нотками, але десерт, який багато хто вважає її улюбленим (або, принаймні, її улюблений торт), був ще простішим. Йдеться про шоколадний бісквітний торт. Насправді він більше схожий на шматочок, виготовлений із хрусткого печива, змащених кремом з масла, цукру та розтопленого чорного шоколаду, який покривався шоколадним ганашем. 

Макгрейді зазначав, що це був її улюблений торт. Коли королева переїздила з Букінгемського палацу у Віндзорський замок, то кухар їхав потягом із Лондона, щоб приготувати їй його.

Коломієць Надія

Recent Posts

10 000 років тому мамонти вимерли через сильну алергію: щось закупорило їхні хоботи

Наступного разу, коли будете чхати й свербіти від нападу сінної лихоманки, також відомої як сезонний…

4 хв. ago

Чоловік оплачував чужу комуналку протягом 18 років (фото)

Кен Вілсон зі штату Каліфорнія (США) помітив, що з його оплатою за комунальні послуги щось…

16 хв. ago

Кейт Міддлтон переконала принца Вільяма піти на примирення з Гаррі

Кейт Міддлтон переконала чоловіка принца Вільяма привітати принца Гаррі з днем народження. Про це пише Express. Публічне…

25 хв. ago

“Попереду нова глава в історії людства”: розвідник із США зробив заяву про прибульців

Високопоставлений співробітник американської розвідки Джей Стреттон пообіцяв у своїх сенсаційних мемуарах розкрити всю правду про існування…

37 хв. ago

Як мешканцям багатоповерхівок пережити зиму без світла: поради експертів

Мешканцям багатоквартирних будинків варто подбати про автономне живлення насосної групи, яке забезпечить подачу тепла і…

46 хв. ago

Зсув ґрунту спричинив 200-метрове цунамі, яке 9 днів розхитувало Землю: його чули вчені на всій планеті

У вересні 2023 року вчені виявили таємничий сейсмічний сигнал, який тривав дев’ять днів поспіль. Міжнародна команда експертів…

57 хв. ago