Поділ мільярдів небіжчика Маслякова: там є за що битися

Увечері 8 вересня офіційний Телеграм-канал Клубу Веселих та Кмітливих повідомив новину – помер ведучий КВК Олександр Масляков. Йому було 82 роки. У 2022 році телеведучому діагностували онкологічне захворювання. Про рак легенів лікарі повідомили Маслякову після того, як він потрапив до лікарні з коронавірусом. Ковід Масляков переніс двічі.

КВК продовжить існувати й надалі, адже останні два роки Масляков і так не виходив на сцену як ведучий. Через проблеми зі здоров’ям гумористичне шоу вели Валдіс Пельш, Михайло Галустян, Дмитро Хрустальов і Вадим Галигін, водночас сам Масляков тримав руку на пульсі та брав участь у робочому процесі. Не дивно, адже виробництвом КВК займається компанія «АМіК» – це сімейний бізнес Маслякових.

КВК – сімейний бізнес

Спадкоємцями першої черги є вдова та єдиний син. Саме Масляков-молодший – гендиректор творчого об’єднання з 2013 року – буде повним власником бізнесу. Це питання в родині залагодили ще на початку 2024 року. Тоді Олександр Масляков і його дружина Світлана передали акції своєму єдиному синові.

Зі Світланою Анатоліївною Масляков прожив разом понад півстоліття, вони одружилися у 1971 році. Єдина дружина телеведучого завжди залишалася за кадром, при цьому вона теж доклала руку до створення КВК – була режисеркою проєкту.

З дружиною Світланою

Уся родина Маслякових має стосунок до програми – онука Тася колись вела «Дитячий КВК», а її мама Ангеліна – директорка «Дому “КВК”».

Власне, цей бізнес і є основним доходом родини. Наприклад, 11 років тому Forbes повідомляв, що річний дохід «АМіК» доходить до 3,5 мільйонів доларів. Ця сума складалася з надходжень від телетрансляцій, спільних гастрольних турів команд, окремих виступів учасників. За даними з відкритих джерел 2023 року прибуток компанії становив 1,2 млрд рублів (понад 13 млн дол.).

Масляков-молодший із дружиною та донькою

У 2021-му Олександр Масляков очолив рейтинг найбільш високооплачуваних телеведучих, за рік він заробив 500 мільйонів рублів (5,5 млн дол.).

Ці суми дають змогу не бідувати, тож майно у сім’ї є. П’ять років тому було куплено двоповерховий особняк площею 654 кв. м на Рублево-Успенському шосе на ділянці в 15 соток. Тоді його вартість оцінювали в 388 мільйонів рублів (4,2 млн дол.). А ще раніше з’явилася квартира в центрі Москви у 200 «квадратів». Усе це теж ділитиметься між матір’ю і сином, але, найімовірніше, поки що всім розпоряджатиметься Світлана Анатоліївна, адже Масляков-молодший теж не ходить із простягнутою рукою.

Тася Маслякова

У Маслякова-старшого був невеликий автопарк із дорогих машин – це теж стане спадщиною родичів. Усі ці багатства не раз ставали приводом для докорів на адресу телеведучого, хейтери вважали, що він прибрав до рук занадто багато. У такі моменти за ведучого заступався його давній друг Юлій Гусман.

«Маслякови – молодці! Саша – приголомшливий ведучий і організатор. Зрозуміло, що він небідна людина, його програма стабільно б’є всі рейтинги. Але Масляков заслужив фінансовий успіх. І нічого заздрити, що у нього будинок-палац, іномарки, квартири», – заявляв постійний член журі програми.

Масляков був ведучим КВК з 1964 року

Як упевнені російські ЗМІ, жодних скандалів через майно в цій родині точно не виникне.

Багаторічний ведучий КВК помер в одній із міських лікарень у Москві. Ще навесні 2024 року з’явилися чутки, що в нього рак легені, а операцію робити пізно. Друзі Маслякова розповідають, що приблизно за місяць до смерті він перестав відповідати на дзвінки, до телефону підходила дружина і казала, що чоловік відпочиває.

Коломієць Надія

Recent Posts

Тане на очах: Валерій Залужний дуже схуд і показав, який вигляд має зараз (фото)

В минулому головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний не перестає…

12 хв. ago

Найкорисніший овоч у світі: цей недорогий продукт містить найцінніші речовини для організму

Центр контролю та профілактики захворювань (CDC) Департаменту охорони здоров’я та соціального забезпечення США визначив найкорисніший…

13 хв. ago

Нардеп Дмитрук розповів, як тікав з України “з портфельчиком”, бо боявся, що його ліквідують

Оголошений в розшук нардеп-втікач Артем Дмитрук розповів на каналі одеського юриста Тараса Никифорчука, як йому…

14 хв. ago

Сонячна енергія “під землею”: енергетики зробили найбільше відкриття в історії

Національна лабораторія Айдахо та Національна лабораторія відновлюваної енергії (США) мають намір запустити в штаті Айдахо…

15 хв. ago

Перший “мінус” в Україні може бути вже цього тижня, – синоптикиня Діденко

Найближчими днями в Україні збережеться тепла погода, однак у горах температура вже знижуватиметься до "нуля" та…

16 хв. ago

Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

Кабінет Міністрів пропонує можливість приватизації державних університетів і їхнього майна. Ці зміни закладені в законопроєкті…

17 хв. ago