Чехія ускладнить життя українцям: знайти роботу зможуть лише одиниці

З наступного року українцям, які працюють у Чехії, доведеться зіткнутися з новими правилами щодо випробувального терміну на роботі.

Міністерство праці Чехії планує внести зміни до Трудового кодексу, які значно подовжать випробувальний період. Якщо раніше цей термін складав три місяці, то тепер він буде продовжений до чотирьох місяців для звичайних працівників і до восьми місяців для керівників.

Заробітчани, фото: скріншот з відео

Ці зміни, які мають обговорити на засіданні уряду вже цього місяця, можуть суттєво вплинути на українців, які шукають роботу в Чехії або вже працюють там. Продовження випробувального терміну означає, що працівники довше перебуватимуть у стані невизначеності, не маючи повної впевненості у своїй позиції. Також роботодавець тепер матиме право продовжувати випробувальний термін за згодою з працівником, що може ускладнити процес набуття стабільної роботи.

українські заробітчани

Ініціатори змін наголошують, що вони мають позитивні аспекти. Зокрема, роботодавці отримають більше часу для оцінки відповідності працівника посаді, що дозволить уникнути непорозумінь і непотрібних витрат у майбутньому. Однак, ці зміни викликають значний супротив з боку профспілок. Вони вважають, що це подовжить період нестабільності для працівників, погіршить їхні соціальні гарантії та може негативно вплинути на особисте життя, адже багато людей на випробувальному терміні не мають права на пільги та премії.

Така ситуація може ускладнити життя багатьом українцям, які працюють у Чехії. Нові правила вимагатимуть від них більше терпіння та витримки, адже стабільність на роботі доведеться чекати довше.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

4 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

10 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

20 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

22 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

26 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

38 хв. ago