“Найвищий водоспад Китаю” виявився підробкою

В Китаї підробляють не лише тварин в зоопарку, але навіть природні явища. Зокрема приголомшливий гірський водоспад на горі Юньтай виявився частково підробним, пише South China Morning Post (SCMP).

Водоспад Юньтай рекламується як найвищий в Китаї, а іноді і як найвищий в Азії. Його висота складає 314 метрів. Це популярне туристичне місце, за відвідування якого місцева влада збирає плату у 120 юанів (17 доларів США). За даними департаменту культури та туризму провінції Хенань, минулого року це місце відвідали 7 мільйонів відвідувачів, принісши 650 мільйонів юанів (90 мільйонів доларів США).

Однак днями у мережі з’явилося відео, яке свідчить, що водоспад принаймні частково є рукотворним, оскільки потік води в ньому забезпечує система труб.

Однак співробітник природного парку запевнив місцеве видання Dingduan News, що водоспад – це природний розлом, який утворився протягом мільярдів років, і вода тече природним шляхом до поперечного перерізу.

“Труби є лише допоміжним обладнанням для підведення води, побудованим біля джерела водоспаду, щоб забезпечити його привабливість у сухий сезон”, — сказав він.

За словами чоловіка, через особливості місцевого клімату водопад Юньтай має потужний потік води лише під час сезону дощів у липні та серпні.

“У сухий сезон наш водоспад має менший потік води, що характерно для північних водоспадів. Однак багато туристів все ще приїжджають здалеку в цю пору року, тому ми робимо це, щоб покращити їхні враження”, – розповів він.

Як зауважує SCMP, у Китаї використання штучних засобів для збільшення привабливості туристичних місць протягом усього року не є рідкістю. Так, у березні минулого року гірський водоспад Даксіонг, також у провінції Хенань, впіймали на використанні труб для випуску води під час сухого сезону, щоб виправдати очікування туристів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

4 години ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

5 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

5 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

5 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

5 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

5 години ago