“Ви будете незадоволені”: у Білому домі вже вказують на переговори України з Росією

Рішення про початок переговорів та їх умови з Росією має ухвалювати президент Володимир Зеленський. Україна має вирішувати й те, як і коли закінчиться війна.

Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу. Це було сказано у відповідь на запитання журналістки щодо доцільності переговорів з урахуванням глухого кута, до якого зайшло питання щодо подальшого фінансування військової допомоги Україні.

“Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах готовий вести переговори з Путіним”, — сказав Кірбі.

Представник Білого дому додав, що зараз кількість російських військ зростає через посилення мобілізаційних заходів у Росії. Ймовірно, Путін не чекатиме весни, а продовжуватиме наступальні дії. Тому Україна повинна мати більше можливостей не лише для захисту, а й для того, щоб йти у контрнаступ. Щоб така можливість була, за його словами, потрібно терміново ухвалити нове фінансування для Києва.

Кірбі також нагадав, що можливості України можуть вичерпатися. При цьому США не мають коштів для того, щоб підтримати український народ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago