Сина Усами бен Ладена видворили з Франції без права на повернення: у чому причина

Син Усами бен Ладена був депортований із Франції і йому заборонено повертатися. Омар бен Ладен жив у Нормандії зі своєю подругою і займався живописом. Про це пише Reuters.

Син засновника “Аль-Каїди” Усами бен Ладена був депортований із Франції, де він жив протягом багатьох років, малюючи пейзажі в нормандському селі, йому заборонили повертатися після публікації в соціальних мережах коментарів, які, як вважається, прославляли тероризм.

Міністр внутрішніх справ Бруно Ретайо заявив, що підписав указ про заборону Омару бен Ладену в’їзду до Франції, і що Омар раніше був депортований. Він не навів жодних подробиць про терміни депортації або про те, куди був відправлений Омар.

“Пан бен Ладен, який прожив у регіоні Орн кілька років як чоловік громадянки Великої Британії, у 2023 році опублікував у своїх соціальних мережах коментарі, в яких вихваляв тероризм. Адміністративна заборона гарантує, що бен Ладен не зможе повернутися до Франції з жодної причини”, — повідомив Ретайо в X.

За даними місцевої щотижневої газети Le Publicateur Libre, син Усами бен Ладена привернув увагу французької влади через публікацію в соціальній мережі в день народження свого батька, ліквідованого американськими військами 2011 року.

У липні 2023 року ця ж газета повідомила, що поліція шукала Омара бен Ладена в селі Домфор у Нормандії.

Коломієць Надія

Recent Posts

Генпрокурор звільнив свого ексзаступника Вербицького з органів прокуратури

Офіс генерального прокурора завершив службове розслідування стосовно ексзаступника генпрокурора Дмитра Вербицького. Його результати скеровано до…

2 хв. ago

Мовних патрулів не буде: на гучну ініціативу немає грошей

Івано-Франківська міська рада не виділяє грошей на мовні патрулі, самі патрулі не запрацювали. Про це…

4 хв. ago

Прийняв за сміття. Працівник музею в Нідерландах випадково викинув артоб’єкт

У скляному ліфті Художнього музею Ліссера, Нідерланди, було виставлено артоб'єкт художника Александра Лаве під назвою «Всі…

12 хв. ago

Українцям масово відмовляють у субсидіях: які можуть бути причини

У разі наявності заборгованості за комунальні послуги виплати субсидії будуть припинені. Однак їх можна відновити після погашення…

19 хв. ago

Чергова підніжка від США: Байден відмовився їхати в Німеччину на «Рамштайн»

Президент США Джо Байден відклав свій візит до Німеччини через ураган "Мілтон", який найближчим часом…

28 хв. ago

Жодних заборон: як мобілізують чоловіків віком 50-60 років

В Україні тривають мобілізаційні процеси, відповідно до яких до українського війська призивають чоловіків віком від…

35 хв. ago