Європейці відмовляються від споживання м’яса: дані дослідження

Споживання м’яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м’яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Informations-Gesellschaft.

Споживання м’яса на душу населення в державах-членах ЄС неухильно знижується з моменту свого піку у 2019 році. За даними організації Agrarmarkt Informations-Gesellschaft, цей показник за останні чотири роки знизився на 4,5 кг.

Як зазначає ресурс, існують великі відмінності між європейськими країнами. Найбільше м’яса на душу населення споживається в Ірландії (86 кг), Кіпрі (86 кг), Португалії (82 кг) та Іспанії (81 кг). Цікаво, що Німеччина посідає передостаннє місце серед 27 країн ЄС із показником 51,6 кг на жителя. Польща із середнім споживанням 58 кг на людину посідає 8-10 місце разом із Угорщиною та Чехією.

Водночас у Німеччині спад за останні чотири роки був навіть більшим, ніж у середньому по ЄС. Якщо 2019 року в Німеччині на душу населення припадало 58,5 кг м’яса, то 2023 року – лише 51,5 кг. Коментуючи цю тенденцію, AMI вказують на зміну звичок харчування, підвищення поінформованості про здоров’я, зростання екологічної свідомості та доступність рослинних альтернатив м’ясу в Європі.

До слова, американські фермери попереджають, що тренд на екологічність та сталий розвиток, а також зростання цін у країні ведуть сільське господарство до кризи. Про це пише американський телеканал Fox News. Фермери кажуть, що глобалістська «зелена» політика, а також інфляція та зростання цін призвели до зменшення поголів’я худоби, а в деяких випадках до скорочення або повного закриття ферм. Це в свою чергу призвело до потенційної внутрішньої продовольчої кризи. 

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

53 хв. ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

1 годину ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

1 годину ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

1 годину ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

2 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

2 години ago