Бореться з демографічною кризою: Путін випускає з в’язниць жінок, щоб підвищити народжуваність

У грудні минулого року член Ради з прав людини Єва Меркачова звернулася до Путіна з проханням помилувати деяких жінок. Таке рішення допомогло б підвищити народжуваність.

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про помилування 52 жінок на честь Міжнародного жіночого дня, що відзначається 8 березня. У документі йдеться, що президент РФ «керувався принципом гуманності», але насправді це може бути кроком до виправлення ситуації із народжуваністю у країні-агресорці, яка є дуже низькою.

«Передусім помилувано жінок, які мають неповнолітніх дітей, вагітних жінок, а також жінок, родичі яких беруть участь у спеціальній військовій операції», – повідомляється в указі.

Раніше Путін заявив про «найскладніші демографічні виклики», з якими зіткнулася Росія. Для їхнього подолання, на думку диктатора, необхідно «відроджувати традиції багатодітності» у сім’ях. Путін нагадав, що лише кілька поколінь тому в сім’ях росіян було по сім-вісім дітей, а то й більше.

«Давайте ці чудові традиції зберігати та відроджувати. Багатодітність, велика родина мають стати нормою, способом життя для всіх народів Росії», – наголосив Путін.

У грудні минулого року член Ради з прав людини Єва Меркачова звернулася до Путіна з проханням помилувати деяких жінок. Зокрема, йшлося про тих, які вчинили ненасильницькі злочини, які мають неповнолітніх дітей, а також жінок, які вперше вчинили такі злочини, у справах яких немає потерпілих або ті не проти їхнього звільнення.

Меркачова підкреслила, що таке рішення допомогло б возз’єднати або створювати сім’ї та підвищити народжуваність. За її словам, у місцях позбавлення волі перебувають 45 тис росіянок – амністія могла б торкнутися приблизно 25 тис з них.

Однак це не всі способи підвищити народжеваність у країні-агресорці, які пропонувалися. Наприклад, російський демограф Андрій Мілехін пропонує виселити росіян з мегаполісів у невеликі поселення з малоповерховою забудовою. Таким чином, переконаний він, вдасться вирішити демографічну проблему і підвищити народжуваність. На думку Мілехіна, збільшенню кількості багатодітних сімей заважають міста, бо через щільну забудову там дефіцит «квадратних метрів на людину».

Лисенко Катерина

Recent Posts

Чому українські біженці вигідні чеській державі: пояснення економіста

Українські біженці у Чехії вигідні для місцевої економіки, бо платять багато податків та заповнюють робочі…

1 годину ago

Відключення світла в Україні: як зменшити тривогу у дитини через темряву

Дитина, на відміну від дорослого, не завжди може легко переносити темряву через відключення світла. Спеціалісти…

1 годину ago

У Росії оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»

У російському Нальчику оштрафують батьків учнів дев'ятого класу, які на випускному відмовилися стати під час…

2 години ago

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Адвокат Лариса Кісь звернула увагу на серйозні проблеми, з якими стикаються чоловіки, які не приходять…

2 години ago

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

2 години ago

Ніколи не робіть це 07.07, бо трапиться біда

У неділю, маємо дзеркальну дату — 07.07.2024. Це означає, що нас чекає особливий день, сприятливий…

3 години ago