“По-старому”: у Держдумі розповіли, коли росіянки мають починати народжувати

У Держдумі РФ закликали росіянок народжувати відразу після школи і створювати “студентські” сім’ї, щоб підвищити народжуваність у країні.

“Російські жінки повинні починати народжувати дітей у 18-19 років і створювати сім’ї під час навчання в інституті, оскільки найкращі сім’ї – студентські… Можу сказати: народжувати, народжувати і ще раз народжувати, потрібно народжувати. Але не просто пішов, заморозив якісь [яйцеклітини], незрозуміло, що там. А все-таки якось по-старому, народжувати по-старому”, – заявила в ефірі ОТВ депутатка від “Единой России” Жанна Рябцева.

Вона не вважає за потрібне стимулювати народжуваність за допомогою виплат, оскільки тепер у Росії “слово виживати ніхто не пам’ятає”. “Я на заводі отримувала в 2001 році зарплату курми і майонезом. Сьогодні такого немає. Подивіться, які зарплати на підприємствах”, – стверджує 46-річна Рябцева.

Також депутатка повідомила, що у неї двоє дітей і вона “не збирається зупинятися на досягнутому”, оскільки у 2016 році обіцяла Путіну посприяти підвищенню народжуваності в країні.

Народжуваність у Росії

За підсумками 2023 року коефіцієнт народжуваності в РФ впав до 1,4 – мінімуму за 17 років, а кількість народжених щорічно знижується вже понад 10 років поспіль. Кремлівський правитель вимагав, щоб до 2030 року сумарний коефіцієнт народжуваності піднявся до 1,6, а до 2036-го – до 1,8.

Коломієць Надія

Recent Posts

Перше у світі “водневе” місто вироблятиме 600 т “зеленої” енергії на день

Саудівська Аравія побудує своє власне Водневе місто: цей острівець технологій вироблятиме до 600 тонн зеленої…

3 хв. ago

“Укрзалізниця” припинила продаж квитків на поїзд у Польщу: яка причина та чи відновлять сполучення

"Укрзалізниця" припиняє продаж квитків на напрямок Рава-Руська – Варшава, починаючи з 22 вересня. Це пов’язано із закінченням терміну дії угоди…

12 хв. ago

Українцям приготуватися: ЄС запроваджує нові правила в’їзду

Незважаючи на військовий стан в Україні та обмеження на виїзд, деякі громадяни нашої країни таки…

18 хв. ago

Міноборони готує новий формат видачі повісток: в міністерстві розповіли деталі

Міноборони планує автоматизувати процес видачі повісток, розповів у подкасті DOU розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег…

30 хв. ago

Якщо план — зимувати в Європі: що потрібно зробити ще в Україні

Багато хто з майбутніх біженців вагається: чи варто займатися "паперовою роботою" та оформлювати документи, якщо…

39 хв. ago

Не для всіх чоловіків: як і коли запрацює економічне бронювання від мобілізації

Військовозобов'язані українці отримають відстрочку від мобілізації у випадку, якщо роботодавець сплатить за них суму від 20 до…

47 хв. ago