Королева – божевільна, принц – тупий: культовий британський актор образливо висловився про королівську сім’ю

85-річний Ієн Мак-Келлен за свою приголомшливу кар’єру в кіно і театрі був обласканий не тільки публікою, а й королівською родиною. Королева Єлизавета II у 1991 році дарувала йому лицарське звання. Король Чарльз III, на той момент принц Чарльз, запросив Ієна на гала-вечерю свого благодійного фонду у 2008 році. Попри це, тепер Мак-Келлен виступив із критикою королівської сім’ї.

Королева Єлизавета II і принц Філіп. Фото: Getty Images

Актор заявив, що принц Філіп був глибоко нещасним, оскільки все життя перебував у тіні вінценосної дружини й не міг самостійно ухвалювати рішення. Дісталося старшому синові покійної Єлизавети II, нинішньому королю Чарльзу III, який також був пов’язаний зобов’язаннями, і ніколи не був вільний.

«Він явно постраждав від свого життя в королівській сім’ї, він має ущербний вигляд», – повідомив Мак-Келлен.

Принц Чарльз та Ієн Мак-Келлен, 2008 рік. Фото: Getty Images

Ієн оцінив рішення принца Гаррі та Меган Маркл скласти повноваження при палаці, і виїхати з Великобританії до США. Герцоги Сассекські влаштувалися в розкішному маєтку в Монтесіто з двома дітьми – 5-річним Арчі та 3-річною Лілібет. Артист порівняв життя в королівській родині з перебуванням у в’язниці.

«Я безумовно на боці принца Гаррі. Герцог Сассекський, ймовірно, недостатньо розумний, щоб допомагати собі й прожити все життя як працюючий член монархії», – зазначив він.

Принц Гаррі та Меган Маркл. Фото: Getty Images

Не помилував актор і покійну монархиню, з якою особисто зустрічався кілька разів. Він згадав аудієнцію у Єлизавети у 2008 році, коли та вручала йому медаль «Почесний супутник».

«Ви робили це довгий час. Хто-небудь насправді все ще ходить у театр?», – вигукнула королева.

Ієн, який зіграв у понад 70 театральних постановках і був визнаний як майстер шекспірівського репертуару, образився на це висловлювання.

«Це було до біса грубо!», – обурився він.

Висловлювання Єлизавети образило актора. Фото: Getty Images

Крім того, актор заявив, що сухе рукостискання королеви послужило сигналом «йди геть».

«Вона стала абсолютно божевільною в останні роки життя. Я знімаю капелюха перед будь-ким, кому вдається залишатися при здоровому глузді в цій родині», – висловився в інтерв’ю Майклу Оделлу з The Times Мак-Келлен.

У актора був час, щоб сформулювати позицію щодо монархії, оскільки останні місяці він відновлював здоров’я у своєму лондонському будинку після того, як 17 червня 2024 року впав зі сцени театру Ноеля Кауарда під час вистави «Королі гравців» Роберта Айка. У нього діагностували перелом хребта і зап’ястя.

Ієн Мак-Келлен. Фото: Getty Images

Мак-Келлен здобув світову славу завдяки участі у великобюджетних міжнародних кінопроєктах. Він зіграв мутанта Магнето в серії фільмів «Люди Ікс», чародія Гендальфа в кінотрилогії «Володар перснів» і «Гобіт». У скарбничці актора дві номінації на «Оскар», сім британських театральних нагород Лоренса Олів’є, американська театральна премія «Тоні», «Золотий глобус», «Critics’ Choice Awards» та інші досягнення. Ієна називають одним із найвидатніших англійських акторів театру і кіно всіх часів.

Коломієць Надія

Recent Posts

Україна вироблятиме власне ядерне паливо: названо термін запуску виробництва

Україна розпочне виробляти власне ядерне паливо за технологією американської компанії Westinghouse у 2026 році. Використовувати…

3 секунди ago

Китай хоче першим “захопити” Місяць і побудувати там базу: плани були розкриті до 2050 року

Китай планує побудувати місячну базу на південному полюсі Місяця, щоб створити мережу вузлів як на поверхні…

6 хв. ago

Перше у світі “водневе” місто вироблятиме 600 т “зеленої” енергії на день

Саудівська Аравія побудує своє власне Водневе місто: цей острівець технологій вироблятиме до 600 тонн зеленої…

16 хв. ago

“Укрзалізниця” припинила продаж квитків на поїзд у Польщу: яка причина та чи відновлять сполучення

"Укрзалізниця" припиняє продаж квитків на напрямок Рава-Руська – Варшава, починаючи з 22 вересня. Це пов’язано із закінченням терміну дії угоди…

25 хв. ago

Українцям приготуватися: ЄС запроваджує нові правила в’їзду

Незважаючи на військовий стан в Україні та обмеження на виїзд, деякі громадяни нашої країни таки…

31 хв. ago

Міноборони готує новий формат видачі повісток: в міністерстві розповіли деталі

Міноборони планує автоматизувати процес видачі повісток, розповів у подкасті DOU розповів начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег…

43 хв. ago