Путін негласно оголосив «війну» Лукашенку

Телеграм-канал «Нік і Майк» написав про таємничу нараду щодо розвитку тютюнової галузі Білорусі, яку напередодні провів Олександр Лукашенко.

«Синьопалий зібрав нараду з тютюнової галузі, зазначивши нагнітання обстановки навколо експорту. Безперечно нарада відбувається не на порожньому місці. Тільки слід називати речі своїми іменами. Не про проблеми з експортом, а з контрабандою. Легальний експорт давно практично відсутній.

Посилення контролю на західному кордоні, де білоруський державний контрафакт вилучають у промислових обсягах, у тому числі із цистерн зі смолою, дрібниці порівняно з тим, що влаштовує східний сусід. Росія негласно оголосила «тютюнову війну» і вже майже два тижні завдає ударів по нелегальному бізнесу», – пише «Нік і Майк».

Як писав UDF , також не виключено, що занепокоєння Лукашенка обумовлено ще й тим, що нещодавно на білоруський тютюновий ринок прийшов новий великий гравець – російська компанія «Аліді-Вест».

“Аліді-Вест” входить до групи компаній “Аліді”, яка належить російському бізнесменові Дмитру Лисиченку. Але формально білоруська фірма управляється офшорними компаніями. Як випливає з єдиного держреєстру компаній, 90% акцій належать зареєстрованій на Кіпрі Bimminta investments limited, 10% – російській Аліді-Норд. Причому друга їх також належить першої. Причому кіпрською фірмою керує інша компанія з того ж таки офшору — Potassa holdings limited.

Білоруська «Аліді-Вест» займається постачанням та продажем продукції відомих світових брендів, включаючи світового виробника косметики та побутової хімії Procter&Gamble, продуктами Nestle, кормами для тварин від виробників Nestle Purina та Mars. Група компаній, зокрема, займається логістикою.

Також у нашій країні є філія компанії під назвою «НЕСТ», саме вона часто вказана як імпортер продовольчої продукції, яку ввозить фірма.

Наприкінці липня «Аліді-Вест» отримала ліцензію на виробництво та реалізацію тютюнової продукції у Білорусі.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago