Зовсім випадково: Путін проговорився про втрати РФ у війні

Російський диктатор Володимир Путін проговорився, що російські війська втрачають в Україні близько 20 тис. солдатів щомісяця.

Ця цифра приблизно дорівнює або є трохи нижчою від кількості нових військовослужбовців, яку Росія генерує щомісяця, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Путін припустив, що приблизно 5 тис. російських військовослужбовців гинуть під час бойових дій в Україні щомісяця. Це означає, що приблизно 15 тис. російських військовослужбовців отримують поранення. ISW не може підтвердити озвучену Путіним цифру втрат, однак ця цифра збігається з нижньою межею українських повідомлень про російські втрати”, – пишуть аналітики.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Павлюк 2 травня заявив, що окупанти щомісяця втрачають від 25 до 30 тис. вбитими і пораненими.

“15 січня заступник начальника Головного управління військової розвідки України генерал-майор Вадим Скібіцький повідомив, що РФ вербує близько 30 тис. осіб на місяць. Керівник московського Центру аналізу стратегій і технологій і член цивільної консультативної ради при Міністерстві оборони Росії Руслан Пухов в середині квітня також стверджував, що нинішні російські зусилля з мобілізації генерують приблизно 30 тис. нових військовослужбовців щомісяця”, – звітують експерти.

Російські офіційні особи занепокоєні зниженням темпів вербування напередодні літнього російського наступу. Незрозуміло, чи зберегло Міністерство оборони РФ рівень вербування у 30 тис. осіб.

“Армія РФ за останні місяці створила стійкий апарат генерації сил для поточних наступальних операцій і активізувала зусилля зі створення резервів оперативного та стратегічного рівня. Російські війська використовували свою ініціативу на всьому театрі бойових дій в Україні, щоб диктувати темп бойових дій в останні місяці, який би спричиняв втрати, приблизно рівні або трохи менші, ніж втрати новостворених сил”, – йдеться у звіті.

Це дозволило російським військам негайно поповнювати втрати вздовж лінії фронту і підтримувати загальний темп наступу в Україні, але встановило обмеження щодо того, до якої міри російські війська можуть інтенсифікувати наступальні дії на кожному окремо взятому напрямку.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Не Содоль єдиний? Військовий поскаржився на старших начальників ЗСУ

Не так давно було звільнено Юрія Содоля з посади командувача ОС ЗСУ, насамперед через нехтування життями солдат.…

46 секунд ago

Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в “Резерв+” та явку в ТЦК: деталі

На Одещині колишній працівник податкової міліції отримав від ТЦК 17 тисяч гривень штрафу за те,…

5 хв. ago

НБУ запровадить обмеження на перекази з картки на картку: подробиці

Національний банк України планує запровадити обмеження для переведення з картки на картку. Наразі проводяться обговорення цього питання…

22 хв. ago

Хвора на рак Кейт Міддлтон може порушити королівську традицію: випливли нові подробиці

У березні 2024 року Кейт Міддлтон записала відеозвернення до британців та світової громадськості, в якому…

25 хв. ago

Хезболла вдарила 200 ракетами та безпілотниками по базах Ізраїлю, – Bloomberg

Ліванське угруповання "Хезболла", що має підтримку Ірану, заявило про завдання масових ракетних ударів та ударів безпілотниками по північних…

41 хв. ago

Прогноз магнітних бур на 4-6 липня: якою буде сонячна активність

«Главком» підготував для вас прогноз магнітних бур на наступні три дні, що базується на даних, які надає Центр прогнозування…

43 хв. ago