На Медведєва, Соловйова і Симоньян подали звернення до Міжнародного кримінального суду

Експрезидент РФ Дмитро Медведєв, пропагандисти Володимир Соловйов і Маргарита Симоньян, а також інші російські “яструби” можуть стати об’єктами розслідування Міжнародного кримінального суду через розпалювання ненависті в публічному просторі. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Міжнародна федерація з прав людини (FIDH) спільно з Харківською правозахисною групою та іншими правозахисниками направили звернення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС). Правозахисники акцентують, що низка громадян Росії займаються розпалюванням ненависті в публічному просторі, що є злочином проти людяності.

У зверненні, крім Медведєва, Соловйова і Симоньян, також фігурують голова державної медіагрупи “Россия сегодня” Дмитро Кисельов і телеведучий Сергій Мардан. За оцінками правозахисників, ці особи розпалювали ненависть проти українського цивільного населення, тим самим заохочуючи і сприяючи воєнним злочинам, які скоювали російські солдати на окупованих територіях України.

Ще одним фігурантом звернення є перший заступник керівника адміністрації президента РФ Олексій Громов, якого вважають організатором цієї кампанії ненависті в російському медіапросторі.

“Щодня українці гинуть під російськими бомбами; мирних українців в окупації затримують і катують, українських дітей депортують до Росії. (…) Ці серйозні порушення прав людини були б неможливими без дегуманізуючої кампанії російських пропагандистів, які таким самим чином – винні, як і ті, хто натискає на курок, вбиваючи українських мирних мешканців”, – заявила віце-президентка FIDH Олександра Матвійчук.

Ольга Степанова

Recent Posts

Трамп має намір судитися з Google через “погані історії” про нього в пошуку

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп погрожує компанії Google судом у разі його…

5 хв. ago

Швидка паста з сосисками: як приготувати вечерю за рецептом Джеймі Олівера

Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо…

12 хв. ago

Насильство щодо дітей: навчальні заклади України чекають перевірки

В Україні всі навчальні заклади, де проживають діти, чекають перевірки на предмет насильства чи порушення…

17 хв. ago

Буде ескалація: Іран почав погрожувати Ізраїлю після знищення генсека “Хезболли”

Іран заявив, що ліквідація генерального секретаря проіранського угруповання "Хезболла", Хасана Насралли, закінчиться для Ізраїля "знищенням". Тегеран…

20 хв. ago

Біля Чорнобиля помітили величезного сома-мутанта: його розміри просто вражають

Українським військовослужбовцям вдалося виявити у ставку-охолоджувачі Чорнобильської АЕС гігантську рибину. У кадр потрапив величезний прісноводний…

41 хв. ago

Дві третини українських біженців планують залишитися в Чехії

Українці все менше мають намір повертатися додому з Європи. Принаймні, біженці, які живуть у Чехії.…

45 хв. ago