Китайська хакерська група атакувала системи прослуховування у США — WSJ

Пов’язана із китайським урядом хакерська група Salt Typhoon атакувала системи прослуховування у США. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Кібератака була націлена на мережу низки американських провайдерів широкосмугового доступу, потенційно отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд США використовує для санкціонованих судом запитів на прослуховування телефонних розмов у мережі.

Китайський уряд проник у мережі американських провайдерів, ймовірно, отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд використовує для санкціонованого судом прослуховування.

У виданні зауважили, що кібератаку проводила хакерська група Salt Typhoon понад місяць. Окрім того, хакери мали доступ до інших траншів більш загального інтернет-трафіку.

Серед постраждалих від атаки: Verizon Communications, AT&T і Lumen Technologies. Згідно з федеральним законодавством, телекомунікаційні компанії зобов’язані дозволяти владі доступ до даних за рішенням суду.

Нині наслідки втручання розслідує уряд США та аналітики приватного сектора, оскільки це «викликає занепокоєння».

Своєю чергою, речник посольства Китаю у США Лю Пенгу наголосив, що Китай «рішуче проти кібератак і кіберкрадіжок» у всіх формах.

Нагадаємо, у квітні пов’язані з урядом Китаю хакери проникли в критично важливу інфраструктуру США і чекають «слушного моменту, щоб завдати нищівного удару». Про це заявив директор ФБР Крістофер Рей.

До слова, міністерство юстиції США оголосило у четвер про арешт 41 інтернет-домена, який використовувався агентами російської розвідки та її поплічниками для здійснення комп’ютерного шахрайства і зловживань у країні, повідомила пресслужба Мін’юсту США.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Дівчина Дурова заявила, що через його арешт, вона втратила дитину

Юлія Вавилова, яка супроводжувала засновника Telegram Павла Дурова до Парижа, де його заарештували, розповіла, що під час цих…

7 хв. ago

Тейлор Свіфт очолила рейтинг найбагатших жінок-музикантів

Відома американська співачка Тейлор Свіфт стала найбагатшою жінкою-музикантом у світі. Про це повідомляє видання Forbes. Статки Свіфт оцінили у 1,6…

12 хв. ago

ЄС відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України

Європейський Союз відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України. Про це пише польский портал RMF24. Автори вказують,…

22 хв. ago

Зниження мобілізаційного віку до 20 років: нардеп відповів, чи готують в Раді рішення

Станом на сьодні Верховна Рада не обговорює питання зниження мобілізаційного віку до 20 років. Крім цього, це…

25 хв. ago

Контрнаступ ЗСУ: військовий експерт розповів про можливий початок і сценарії

Якщо Україна отримає достатньо західної техніки і дозвіл на глибокі удари по РФ, то зможе провести новий контрнаступ 2025-го.…

28 хв. ago

Бургунді – хіт сезону: як додати модний колір до свого осіннього гардеробу

Восени багато хто намагається купувати практичніший одяг сірого та чорного відтінків, які ще більше вганяють…

48 хв. ago