В Польщі винесли вирок вбивцям українця у витверезнику

Семеро осіб, серед яких поліцейські були засуджені до тюремного ув’язнення на терміни від 1,5 до 5 років за вбивство Дмитра Никифоренка.

Про це повідомляє PAP.

Воєводський суд Вроцлава виніс вирок у справі про вбивство 25-річного українця Дмитра Никифоренка.

Сім фігурантів засуджені до позбавлення волі на строк від 1,5 до 5 років.

Серед засуджених четверо колишніх поліцейських, лікар і четверо співробітників Вроцлавського центру допомоги особам у стані алкогольного сп’яніння. Інших двох підозрюваних виправдали.

Як повідомляє Польське інформаційне агентство, суд виніс найсуворіші вироки двом колишнім поліцейським. Вони отримали по п’ять років позбавлення волі.

Лікаря засудили до трьох років позбавлення волі, ще двох колишніх міліціонерів і двох працівників центру засудили до позбавлення волі від півтора до чотирьох років.

Згідно з рішенням суду, четверо поліцейських і двоє працівників Вроцлавського центру допомоги особам, які перебувають в стані алкогольного сп’яніння, спричинили смерть чоловіка, побивши й притиснувши його до землі. Провина лікарки цього закладу полягала у відсутності реакції на застосування таких примусових заходів. Двох співробітників витверезника виправдали“, – йдеться у повідомленні.

Інцидент за участю 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка стався 30 липня 2021 року. Молодик заснув у міському автобусі після вечірки з друзями. Водій висадив його на зупинці та викликав швидку, а ті викликали поліцію. Дмитра завели в центру допомоги особам у стані алкогольного сп’яніння. У цьому закладі його побили, що призвело до смерті чоловіка.

Ольга Степанова

Recent Posts

Люди панікували та кричали: літак під час сильної турбулентності розірвало на частини (відео)

Пасажирський лайнер авіакомпанії Air Europa, що прямував з Іспанії до Уругваю, "розірвало на частини" внаслідок сильної…

3 хв. ago

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

18 хв. ago

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення…

23 хв. ago

Юрист пояснив, що працівники ТЦК не можуть робити стосовно громадян

Працівники ТЦК та СП не мають права вчиняти стосовно громадян певні дії. Вони можуть перевіряти у чоловіків…

27 хв. ago

У десяти областях України оголосили штормове попередження (список)

На вівторок, 2 липня, в Україні оголосили штормове попередження. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру. Негода, за…

29 хв. ago

Із президентів у королі: Байден розкритикував рішення суду щодо Трампа

Рішення Верховного суду США про президентську недоторканність створює "небезпечний прецедент". На практиці воно означає, що Дональд Трамп…

33 хв. ago