ООН привітала росіян в річницю підриву Каховської ГЕС: українці лютують

Сьогодні, 6 червня, в річницю підриву Каховської ГЕС російськими окупантами, Організація об’єднаних націй вирішила нагадати світові про… день російської мови й те, що вона є однією з шести офіційних мов ООН. Про теракт, вчинений росіянами рівно рік тому, в організації не згадали.

Допис про російську мову зробили у своєму офіційному аккаунті, у мережі X (Twitter). Крім того, ще й запросили слідкувати за новинами ООН російською мовою.

“Російська мова є однією з шести офіційних мов ООН. Щорічно 6 червня ООН відзначає День російської мови. Слідкуйте за новинами про роботу ООН російською мовою”, — йдеться в дописі.

Погортавши стрічку обліковки ООН в мережі X, журналісти видання “Телеграф” таки натрапили на згадку про терористичний акт, що стався на Каховській ГЕС. Щоправда, допис про це зроблений Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR Україна), а сама організація лише зробила репост цього дописа на свою сторінку.

При цьому, варто зазначити, що текст допису аж ніяк не засуджує дії росіян в Україні, зокрема, підрив Каховської ГЕС. Власне, у дописі взагалі жодного слова про росіян, які й здійснили цей терористичний акт.

“Рік тому руйнування Каховської дамби призвело до затоплення кількох регіонів України, переселених сімей + залишило тисячі без водопостачання”, — написали в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців.

Журналісти завжди мають залишатися неупередженими стосовно подій, які висвітлюють, проте інколи це доволі важко. Допис комісара ООН звучить так, ніби Каховська ГЕС зруйнувалася сама, без жодної на те причини.

В коментарях користувачі мережі обурені тим, що організація ніяким чином не згадала причетність росіян до підриву Каховської ГЕС, і це у річницю трагедії, яка накоїла чимало лиха в Україні.

“Коли ви хлопці, оголосите про Міжнародний день терориста? Чи ваша пропаганда… Я маю на увазі маркетингова команда вже працює над створенням джихадського джингла, який всім запам’ятається?”

“Як ви смієте? Минулого року 6 червня, у День російської мови ООН, росіяни використали цивільну інфраструктуру, щоб створити зброю масового знищення в Україні – і повідомили світові російською мовою, що вони замінували та підірвали дамбу Нової Каховки. Ось, що означає російська мова. Ось, що означає Росія. Ось, що ви, ООН, підтримуєте, дозволяючи російським монстрам брати участь у форумі для людей”.

“Припускаю, що ті, хто катував хлопця, володіли однією з шести офіційних мов ООН.”

“Жалюгідний, сміховинний, перекручений шматок довбаного ла@на ти, ООН”.

“Російська мова – це мова терору, мова геноциду, мова лінгвоциду, мова екоциду. Російську мову завжди використовували як зброю колоніального завоювання, культурного присвоєння та знищення. Це мова реваншизму і фашизму!”

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

5 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

5 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

5 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

6 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

6 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

6 години ago