Не хочуть служити: З армії Великої Британії пішло більше людей, ніж надійшло на службу

Офіційні дані Міністерства оборони Великої Британії свідчать про серйозну кризу в збройних силах країни. За останні 12 місяців з армії звільнилося понад 15 000 осіб, тоді як на службу надійшло лише трохи більш як 11 000. З 15 729 військовослужбовців, які залишили армію, 8 101 осіб зробили це достроково. Про причини кризи в британській армії розповіли 3 червня оглядачі The Telegraph.

Автори матеріалу пишуть, що минулий тиждень приніс ще одну тривожну новину: чисельність британських військ впала нижче за 73 000 осіб, що є найнижчим показником із часів наполеонівських воєн. Усі три види збройних сил борються за утримання особового складу.

У зв’язку з цим член британського парламенту від Лейбористської партії і “тіньовий” міністр оборони Великої Британії Джон Гілі звинуватив уряд консерваторів у створенні кризи з набором персоналу і руйнуванні контракту країни з військовослужбовцями. Він зазначив, що солдати живуть у поганих умовах, моральний дух впав до рекордно низького рівня, а показники утримання особового складу падають.

“Криза з набором персоналу, створена консерваторами, — це лише один із прикладів їхнього провалу в обороні за останні 14 років”, — заявив Гілі.

Аналіз лейбористів показав, що кількість військових будинків, визнаних непристойними, зросла до 2000, що становить понад чотири відсотки всіх будинків для військовослужбовців. Ці будинки не відповідають встановленим законом мінімальним стандартам житла, в них відсутні сучасні зручності. Проблеми включають зламані бойлери, чорну цвіль, дахи, що протікають, і тривале очікування ремонту.

Реакція глави Міноборони

Британський міністр оборони Грант Шеппс наголосив, що консерватори збільшать витрати на оборону до 2,5 відсотка ВВП до 2030 року, підтримають Україну і забезпечать повне оновлення сил ядерного стримування. Він також висловив сумнів щодо того, що лейбористи можуть забезпечити безпеку країни.

Таким чином, криза у збройних силах Великої Британії стає важливим передвиборчим питанням, яке активно обговорюють як правлячі консерватори, так і опозиційні лейбористи, підсумували оглядачі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як у постапокаліптичному фільмі: як зараз виглядає залізничний вокзал у Донецьку (фото)

У тимчасово окупованому росіянами Донецьку вже 10 років не працює залізничний вокзал. У мережі з'явилися свіжі фото…

1 годину ago

Принц Вільям емоційно підтримав Англію на Євро-2024: момент потрапив на фото

Принц Вільям активно відвідує різні публічні заходи, допоки його дружина Кейт Міддлтон лікується від раку.…

1 годину ago

Чотири черги одночасно: в “Укренерго” попередили про жорсткі відключення 8 липня

У понеділок, 8 липня, на всій території України діятимуть погодинні графіки відключень світла. За вказівкою "Укренерго"…

1 годину ago

Мобілізація в Україні 2024: ТЦК вручатимуть новий документ

Згідно з новим законом про мобілізацію, працівники ТЦК СП невдовзі вручатимуть військовозобов’язаним новий документ.  Він отримав назву…

2 години ago

Андре Тан відповів, як зібрати ідеальний джинсовий образ (фото)

Одяг з джинсової тканини є абсолютно в кожній шафі модниць. Однак класичні поєднання джинсових штанів…

2 години ago

Раптово зник меч “Екскалібур”, що пролежав у скелі 1300 років

У Франції викрали з каменю історичний меч, який нібито пролежав там 1300 років. Про це пише LADbible.…

2 години ago