Захід не хоче озброювати навіть власні армії, не те що українську, – The Daily Telegraph

Захід не здатен задовольнити потреби України у зброї через недостатні обсяги її виробництва, і збільшувати витрати на зброю європейці досі не готові. Про це пише британське видання The Daily Telegraph

“Багато людей будуть дивуватися, як таке може бути. Артилерійські снаряди – річ не дорога. Україні потрібно лише 10 тисяч снарядів на день, щоб стримати окупантів. У випадку зі снарядами проблема не в грошах, а у відсутності виробничих потужностей”, – пояснує автор публікації.

У статті зазначається, що навіть могутній ВПК Сполучених Штатів здатен виробляти лише 28 000 снарядів калібру 155 мм на місяць – менше 10% того, що потрібно Україні – і це з цілодобовою роботою заводів.

Автор публікації зауважує, що мільйони снарядів, які вже використала Україна, здебільшого були взяті із наявних запасів, а не з нового виробництва. Це були запаси не лише США, але й кількох інших країн по всьому світу – країн, які побажали приховати свою участь в допомозі Україні.

Зараз Захід намагається розгорнути додаткове виробництво боєприпасів, але темпи є повільними. І причина в тому, що Захід не бачить сенсу у розгортанні великого виробництва лише заради підтримки України, а самі західні армії не планують вести війни подібного типу. У цьому контексті згадується війна західної коаліції проти саддамівського Іраку, в якій західні армії відстріляли усього лише 9000 снарядів калібру 155-мм за всю кампанію.

Автор публікації зауважує, що Захід не готовий збільшувати витрати на військове виробництво і воліє продовжувати витрачати державний бюджет на соціальні програми. Тож попри те, що російська економіка є мізерною у порівнянні із сукупним ВВП країн НАТО, російське військове виробництво зростає, а російська армія набуває безцінного досвіду сучасної повномасштабної війни. 

“Як показує ситуація зі 155-мм снарядами, починати готуватися вже пізно, коли війна почалася. Нам потрібно набратися твердості й перестати вважати, що завданням уряду є надання нам соціальної допомоги та хороших добре оплачуваних робочих місць. Обов’язок уряду – це, перш за все, піклуватися про оборону нації”, – йдеться у публікації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Померла “найстаріша кішка світу”: скільки їй було років (фото)

Розі пішла з життя в коридорі квартири в Норвічі, Велика Британія, поруч із 73-річною власницею…

5 хв. ago

Як вибрати енергоефективний газовий котел: корисні поради

З наближенням опалювального сезону в Україні важливо подбати про те, щоб ваше житло було забезпечене надійним джерелом…

14 хв. ago

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

22 хв. ago

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

33 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

41 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

49 хв. ago