Принцеса з казки: Кейт Міддлтон виконала мрію смертельно хворої дівчини

Дружина принца Вільяма здійснила перший публічний вихід у світ після того, як повідомила про те, що завершила курс лікування від раку. Принц і принцеса Уельські вручили нагороди у Віндзорському замку. Кейт запросила на прийом 16-річну дівчину, фотографа-аматора Ліз Гаттон. Вона доручила їй зробити знімки важливого заходу, виконавши давню мрію Ліз.

Дівчина з Харрогіта графства Йоркшир бореться з рідкісною та агресивною пухлиною. Відтоді, як Гаттон поставили страшний діагноз, вона намагається брати участь у якомога більшій кількості фотосесій. Особисте запрошення в резиденцію королівської сім’ї стало для неї великим подарунком. Під час емоційної зустрічі принцеса Уельська, яка сама зіткнулася зі смертельно небезпечною хворобою, тепло обійняла дівчинку. Ліз супроводжували мама Вікі Робейна, вітчим Аарон і брат Матео.

«Приємно зустрітися з Ліз сьогодні у Віндзорі. Талановитий молодий фотограф, чия творчість і сила надихнули нас обох. Спасибі, що поділилися з нами своїми фотографіями та історією», – повідомили Кейт і Вільям в особистому блозі, додавши емодзі у вигляді серця і свій фірмовий особистий підпис «W & C».

Приємно зустрітися. Фото: Instagram/princeandprincessofwales

Ліз Гаттон поділилася враженнями від зустрічі з представниками британської монархії. Вона була в захваті від того, що її фотографії опублікував Кенсингтонський палац.

«Кейт і Вільям такі милі, щирі та добрі люди. Я на сьомому небі від щастя, що у моєї сім’ї був такий досвід», – повідомила дівчинка.

Вільям дізнався про підлітка через свою благодійну організацію. Він вирішив, що зустріч дружини з дівчинкою піде на користь обом. Після офіційних заходів Кейт поспілкувалася з дівчинкою наодинці, щоб розповісти про свій шлях до одужання.

«Принц дізнався про Ліз через благодійну організацію London Air Ambulance, покровителем якої він є, і після церемонії нагородження принц і принцеса Уельські зустрілися наодинці з Ліз та її сім’єю, щоб дізнатися про її день і подорож», – зазначили представники Кенсингтонського палацу.

З Ліз та її сім’єю. Фото: Instagram/princeandprincessofwales

Ліз дізналася про страшний діагноз у січні 2024 року. Під час різдвяних канікул вона звернулася до лікаря загальної практики зі скаргами на болі в животі. Після сканування лікарі виявили в неї пухлини обох яєчників і печінки. Дівчині поставили діагноз «Десмопластична дрібно-круглоклітинна пухлина». За словами Вікі Робейна, онколог повідомив її доньці про те, що їй залишилося жити від шести місяців до трьох років.

«Це здавалося невеликою зміною звичного способу життя, найпростіше так висловитися. Раніше я дуже добре вчилася, тепер я повністю припинила всі шкільні заняття. Якщо мені залишилося жити всього близько трьох років, який сенс у цьому?», – цитує Daily Mail дівчинку.

Замість цього Ліз зосередилася на улюбленому хобі. Вона зайнялася фотографією в шостому класі, накопичивши гроші на купівлю першого фотоапарата. Ліз вирішила «слідувати поклику серця», вона склала список бажань, пов’язаних з фотографією. Наразі сім’я збирає кошти, щоб звернутися по допомогу до фахівців з США.

Ліз Гаттон (стоїть спиною) присвятила себе улюбленій справі. Фото: Instagram/lizhatton_photography
Коломієць Надія

Recent Posts

ВР оцінила, чи можна вижити на прожитковий мінімум 3000 гривень

Голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа заявила, що офіційний та реальний прожитковий мінімум в…

20 секунд ago

Як розвинути креативність у дитини: шість способів, які справді працюють

Розвиток креативності у дитини починається зі створення для цього сприятливого середовища, де малюк почувається вільно…

2 хв. ago

У жовтні українцям уріжуть зарплати: гаманці “схуднуть” ще більше

Починаючи з жовтня українці побачать зниження чистої заробітної плати через підвищення військового збору з 1,5%…

11 хв. ago

Зеленського номіновано на Нобелівську премію миру

Президент України Володимир Зеленський номіновано на Нобелівську премію миру у 2024 році. Про це повідомляє  Reuters . …

12 хв. ago

“Поблажкам” кінець: ТЦК поставили українців перед фактом, якщо ні – розшук та штраф

Українці, які підлягають призову на військову службу, мають з'явитися до ТЦК та СП протягом 14…

23 хв. ago

Ситуація змінилася: експерт розповів про бої на Курщині

У Курській області РФ зараз триває маневрова війна. Разом з тим українські війська зберігають ініціативу…

24 хв. ago