Папа Римський назвав лікарів вбивцями: проти чого виступає понтифік

Папа Римський Франциск під час візиту до Бельгії висловив свої погляди щодо жінок та їх права на аборти. За його словами, лікарі, які погоджуються зробити аборт на прохання жінки – це вбивці. Скандальні слова понтифіка викликали обурення у бельгійців.

Папа Римський відвідав Бельгію та під час виступу перед паломниками заявив, що розпочне процес беатифікації покійного короля Бодуена, тобто зарахування його до лику святих. Усе тому, що монарх зрікся престолу на один день у 1990 році замість того, щоб підписати закон про легалізацію абортів.

“Після мого повернення до Риму я розпочну процес беатифікації короля Бодуена. Нехай його приклад людини віри освітить усіх лідерів”, — сказав Франциск та додав, що покійний король мав велику сміливість.

Далі Папа Римський продовжив тему абортів та розкритикував лікарів, які проводять подібні операції. 

“Лікарі, які це роблять, — дозвольте мені вжити це слово — вбивці. Вони вбивці. І з цим не посперечаєшся. Ви вбиваєте людське життя”, — сказав Папа Римський.

Слова Папи Римського зіткнулись з критикою з боку деяких бельгійців, адже в країні тривають дискусії щодо збільшення часу на здійснення абортів з 12 до 18 тижнів.

Це вже другий випадок за кілька тижнів, коли Папа Римський висловлюється щодо абортів. Нещодавно понтифік розповів за кого повинні голосувати американці на виборах. За його словами, виборці повинні вибрати “менше зло” між Дональдом Трампом, який хоче депортувати мігрантів та  Камалою Гарріс, яка бореться за права на аборти.

Коломієць Надія

Recent Posts

Влада несподівано змінила мобілізацію: у вас волосся стане дибки – українцям дали 7 днів

З'явилася інформація, що уряд України переглянув правила щодо термінів, протягом яких військовозобов'язані та резервісти мають…

52 секунди ago

На фоні останніх провалів на фронті Зеленському пропонують повернути Залужного

Протягом останнього часу ворог захопив Вугледар, Авдіївку, Гродівку, Новогродівку та Українськ. При цьому Курська офензива…

10 хв. ago

Податкова отримала дані про банківські рахунки українців за кордоном – деталі від Мінфіну

Україна здійснила перший міжнародний автоматичний обмін інформацією за стандартом Common Reporting Standard (CRS). Державна податкова…

18 хв. ago

Успадкувала багатство: “дешева” картина перетворила жінку на мільйонерку

На популярному телевізійному шоу Antiques Roadshow, яке спеціалізується на оцінці вартості антикварних речей, сталася надзвичайно зворушлива…

28 хв. ago

Як їсти бургер охайно: блогер розкрив крутий лайфхак

Бургери - улюблена для багатьох їжа, однак не завжди нам вдається їсти їх так, щоб не…

38 хв. ago

Як дожити до 100 років: найефективніші вправи для довголіття

Кожен має свої власні фітнес-цілі. Хтось прагне схуднути, інші бажають покращити фізичну форму. Але чимало…

46 хв. ago