Ізраїль вдарив ракетами по Бейруту, щоб знищити нового лідера “Хезболли” – Axios

Ізраїльська авіація ввечері четверга, 3 жовтня, завдала ракетного удару по столиці Лівану Бейруту. Пролунало близько двадцяти вибухів, більшість з яких припала на район аеропорту, який межує з районом Дахія – оплотом “Хезболли”. Намагались знищити нового лідера ісламістської організації.

Про це пише видання Axios. За їх інформацією, ймовірною ціллю атаки був Хашим Сафі ад-Дін, який нещодавно очолив “Хезболлу”, замінивши ліквідованого Хасана Насраллу. За непідтвердженими даними, ЦАХАЛ використав більш потужні бомби ніж під час атаки на колишнього лідера угрупування. А все тому, що нинішній глава виконавчого комітету “Хезболли” перебував у бункері глибоко під землею.

“Сафі ад-Дін – провідна фігура, яка змінила Хасана Насраллу на посаді лідера “Хезболли”. Неназваний ізраїльський чиновник сказав, що Сафі ад-Дін перебував у бункері глибоко під землею, і поки не ясно, чи його вбили в результаті удару”, – йдеться у повідомленні.

У виданні наголосили, що наразі немає точних даних щодо кількості постраждалих від завданого авіаудару по столиці Лівану. Проте на відео, яке було оприлюднене у мережі, можна побачити кілька потужних вибухів. 

Війна Ізраїлю проти Лівана

 27 вересня стало відомо, що Ізраїль ліквідував очільника “Хезболли” Хасана Насралли. Під час атаки Ізраїлем було використано бомби, здатні проникати у бункери. Внаслідок цього були вщент зруйновані десь шість будівель. Разом з лідером “Хезболли” ліквідували його наступника, а також  високопоставленого іранського чиновника Хашем Сафі ад-Дін.

Майже одразу після підтвердження про ліквідацію Насралли в Ізраїлі заявили про початок обмеженої наземної операції у Лівані. ЦАХАЛ має намір створити закриту зону в районі населених пунктів Метула, Місгав-Ам і Кфар-Гіладі, які розташовані на півночі країни.

США поки спостерігають за ситуацією на Близькому Сході. Вони сподіваються, що вогонь між Хезболлою й ЦАХАЛом припиниться через 21 день і конфлікт можна буде вирішити дипломатичним шляхом.

Відомо, що вранці 3 жовтня ізраїльська авіація вдарила по центру столиці Лівану, міста Бейрут. Внаслідок атаки ізраїльтян у місті є руйнування та пожежі. Загинуло щонайменше шестеро людей.

Коломієць Надія

Recent Posts

Буде міркувати як людина: Google працює над новітньою технологією штучного інтелекту

Американська корпорація Google працює над технологією штучного інтелекту, яка зможе міркувати як людина. Про це пише Bloomberg. За даними…

9 хв. ago

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

З початком опалювального сезону в Україні багато сімей знову стикнуться з питанням сплати комунальних послуг,…

21 хв. ago

Єгипет збудує п’ять нових курортів на Червоному морі

Єгипет збудує п'ять курортів на Червоному морі, щоб вирішити проблему припливу іноземної валюти і заразом досягти…

30 хв. ago

В Україні перерахують платіжки на газ: скільки платитимемо

В Україні з 2025 року тариф на постачання газу застосовуватиметься повсюдно з урахуванням споживання газу…

41 хв. ago

Рішення прийнято: у Раді підтримали броню за гроші – які будуть правила

Заступник міністра економіки Віталій Кіндратів заявив, що рішення щодо впровадження економічного бронювання в Україні прийнято.…

48 хв. ago

Мобілізація з 20 років: нардепи приголомшили всю Україну – ще й на людей накинулися

Як стало відомо, що думки щодо мобілізаційного віку значно розділяються, адже деякі посадовці, політики висловлюють думку про…

50 хв. ago