Ізраїль вдарив ракетами по Бейруту, щоб знищити нового лідера “Хезболли” – Axios

Ізраїльська авіація ввечері четверга, 3 жовтня, завдала ракетного удару по столиці Лівану Бейруту. Пролунало близько двадцяти вибухів, більшість з яких припала на район аеропорту, який межує з районом Дахія – оплотом “Хезболли”. Намагались знищити нового лідера ісламістської організації.

Про це пише видання Axios. За їх інформацією, ймовірною ціллю атаки був Хашим Сафі ад-Дін, який нещодавно очолив “Хезболлу”, замінивши ліквідованого Хасана Насраллу. За непідтвердженими даними, ЦАХАЛ використав більш потужні бомби ніж під час атаки на колишнього лідера угрупування. А все тому, що нинішній глава виконавчого комітету “Хезболли” перебував у бункері глибоко під землею.

“Сафі ад-Дін – провідна фігура, яка змінила Хасана Насраллу на посаді лідера “Хезболли”. Неназваний ізраїльський чиновник сказав, що Сафі ад-Дін перебував у бункері глибоко під землею, і поки не ясно, чи його вбили в результаті удару”, – йдеться у повідомленні.

У виданні наголосили, що наразі немає точних даних щодо кількості постраждалих від завданого авіаудару по столиці Лівану. Проте на відео, яке було оприлюднене у мережі, можна побачити кілька потужних вибухів. 

Війна Ізраїлю проти Лівана

 27 вересня стало відомо, що Ізраїль ліквідував очільника “Хезболли” Хасана Насралли. Під час атаки Ізраїлем було використано бомби, здатні проникати у бункери. Внаслідок цього були вщент зруйновані десь шість будівель. Разом з лідером “Хезболли” ліквідували його наступника, а також  високопоставленого іранського чиновника Хашем Сафі ад-Дін.

Майже одразу після підтвердження про ліквідацію Насралли в Ізраїлі заявили про початок обмеженої наземної операції у Лівані. ЦАХАЛ має намір створити закриту зону в районі населених пунктів Метула, Місгав-Ам і Кфар-Гіладі, які розташовані на півночі країни.

США поки спостерігають за ситуацією на Близькому Сході. Вони сподіваються, що вогонь між Хезболлою й ЦАХАЛом припиниться через 21 день і конфлікт можна буде вирішити дипломатичним шляхом.

Відомо, що вранці 3 жовтня ізраїльська авіація вдарила по центру столиці Лівану, міста Бейрут. Внаслідок атаки ізраїльтян у місті є руйнування та пожежі. Загинуло щонайменше шестеро людей.

Коломієць Надія

Recent Posts

ВР оцінила, чи можна вижити на прожитковий мінімум 3000 гривень

Голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа заявила, що офіційний та реальний прожитковий мінімум в…

2 хв. ago

Як розвинути креативність у дитини: шість способів, які справді працюють

Розвиток креативності у дитини починається зі створення для цього сприятливого середовища, де малюк почувається вільно…

4 хв. ago

У жовтні українцям уріжуть зарплати: гаманці “схуднуть” ще більше

Починаючи з жовтня українці побачать зниження чистої заробітної плати через підвищення військового збору з 1,5%…

13 хв. ago

Зеленського номіновано на Нобелівську премію миру

Президент України Володимир Зеленський номіновано на Нобелівську премію миру у 2024 році. Про це повідомляє  Reuters . …

14 хв. ago

“Поблажкам” кінець: ТЦК поставили українців перед фактом, якщо ні – розшук та штраф

Українці, які підлягають призову на військову службу, мають з'явитися до ТЦК та СП протягом 14…

25 хв. ago

Ситуація змінилася: експерт розповів про бої на Курщині

У Курській області РФ зараз триває маневрова війна. Разом з тим українські війська зберігають ініціативу…

26 хв. ago