ФСБ злякалася відірваних пальців у Лівані: є страх, що таке може спіткати Росію

Директор Федеральної служби безпеки Росії Олександр Бортніков назвав підрив пейджерів та рацій членів “Хезболли” у Лівані та Сирії прямою загрозою безпеці країн СНД. Про це пише російський Інтерфакс.

Видання зазначає, заява головного ФСБешника Росії прозвучала на 55-му засіданні Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн Співдружності незалежних держав. Очільник ФСБ сказав, що “противник” може використовувати електроніку для замахів на представників держвлади.

“Результати робіт спецслужб противника зі збору відомостей про вразливість інформаційних ресурсів і конспіративного впровадження “закладок” можуть бути використані не тільки для руйнування критичної інформаційної інфраструктури, а й для організації замахів на представників державної влади за допомогою переносної електроніки в потрібний момент”, — вважає керівник ФСБ.

Варто нагадати, в середині вересня у Лівані та Сирії масово здетонували пейджери членів “Хезболли”. Угруповання звинуватило в атаці Ізраїль, однак там заявили, що ті мають багато ворогів. 

Західні ЗМІ з посиланням на джерела писали, що за цими вибухами може стояти Ізраїль. Складну операцію могли готувати щонайменше протягом 15 років.

Читайте також на порталі “Коментарі” — кадрові військові країн НАТО нібито допомагають Збройним силам України планувати свої операції вже на всій протяжності лінії бойових дій, заявив директор ФСБ Росії Олександр Бортніков.

Він заявив, що країни Заходу нібито націлені на підвищення інтенсивності військових дій на території України. При цьому, за його словами, вони “демонструють санкціонування Києву застосування натівських далекобійних ракетних озброєнь по об’єктах на території” РФ, а також “безпосередню участь кадрових військовослужбовців країн НАТО у плануванні та підготовці операцій ЗСУ вже на всій протяжності лінії бойових дій”.

Коломієць Надія

Recent Posts

Залужного було поранено на фронті після дзвінка з Офісу Зеленського: генерал ЗСУ розповів подробиці

За словами Сергія Кривоноса, колишній головком ЗСУ дістав поранення в травні минулого року внаслідок "прильоту"…

1 хв. ago

Врятував водій на джипі: в Одесі працівники ТЦК намагались запхати в машину чоловіка

В Одесі трапився інцидент за участю двох працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вони…

9 хв. ago

Водіям закрутили гайки: продаватимемо авто за новими правилами – вимоги посилили

1 жовтня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка змінює та вдосконалює процедуру комісійної…

20 хв. ago

Скандал: водопостачальна компанія оприлюднила персональні дані тисяч громадян

В Україні стався масштабний витік персональних даних з офіційного сайту одного з місцевих водопостачальних підприємств,…

29 хв. ago

Кейт Міддлтон “врятувала” принца Вільяма та зробила його щасливим, — ЗМІ

Кейт Міддлтон "врятувала" принца Вільяма після його "неблагополучного" дитинства і присвятила своє життя тому, щоб…

37 хв. ago

Субсидію заберуть ще й штраф вліплять: до ПФУ дали список, яку інформацію потрібно негайно повідомити

Механізм надання житлової субсидії в Україні має підтримати малозабезпечені верстви населення, забезпечуючи їм доступ до житлово-комунальних послуг.…

44 хв. ago