Де Путін бере вчителів для таємних синів: розслідування

Російський диктатор Володимир Путін має двох малолітніх синів – Івана та Володимира – від колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої. Пошуком вчителів для дітей займаються спеціальні менеджери, а перевага надається для іноземців «із дружніх для РФ країн». Про це йдеться в розслідуванні центру «Досьє».

Зазначається, що потрапити до Путіна «можна буквально з вулиці»: вакансії для викладачів часто є у відкритому доступі на сайті агентства English Nanny.

Так, на початку 2024 року у сім’ю шукали вчителів англійської мови з проживанням для двох хлопчиків – чотирьох та восьми років. Робота – п’ять днів на тиждень, загалом 60 годин. До обов’язків входить «навчання іншим предметам» та супровід у поїздках. Зарплата – 7700€ на місяць. 

Від звичайних повідомлень про найм це оголошення відрізняє зарплата, примітка, що «сім’я живе в ізоляції», а також:

  • перевага надається кандидатам з паспортом ПАР;
  • потенційний співробітник має бути готовим пройти медичні тести протягом перших двох тижнів роботи;
  • покидати територію, де мешкає сім’я, заборонено.

Оголошення про найм вчителя англійської мови для дітей Володимира Путіна

фото: Центр «Досьє» / englishnanny.org

У сім’ю постійно потрібні нові вчителі, плинність кадрів пов’язана з тим, що порозумітися з сім’єю не так просто, йдеться у статті. 

Зазначається, що у сім’ї встигло попрацювати чимало гувернерів, і нових кандидатів шукати все складніше, так що вчителів англійської зараз набирають із різних англомовних країн, у тому числі з ПАР. Ще одна причина такого вибору – геополітична, каже співрозмовник «Досьє» з обслуговуючого персоналу: до іноземців насторожене ставлення, а ПАР сприймається як дружня для Росії країна.

Головний етап відбору – співбесіда з відеозв’язку з помічником сім’ї. Після цього – ретельний медичний огляд і два тижні карантину, який проходить на курорті в Ленінградській області або відразу в резиденціях Путіна на Валдаї або в Сочі.

Нагадаємо, існування двох синів Путіна розслідувачам підтвердила людина, яка працює в одній із резиденцій диктатора. Джерело також розповіло подробиці життя дітей.

Старший син, Іван, народився у 2015 році у Швейцарії. Молодший, Володимир, у 2019 році в Москві. Про це раніше також повідомляла швейцарська газета Sonntags Zeitung.

До слова, нещодавно російський диктатор Путін визнав, що з Китаєм його пов’язує настільки «міцна дружба», що навіть його онуки вільно розмовляють китайською мовою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

36 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

37 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

39 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

49 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

51 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

52 хв. ago